lördag 30 augusti 2008

Fyllt förråden

Å så kom lönen å så tog lönen slut...! Plötsligt var barnens kläder för små och plötsligt längtade jag efter att få sticka. Jag har inte gjort det på hela sommaren. Dags att ta bussen in till Göteborg. Med mig hade jag min lilla dramaten-vagn. Jag köpte en gammal vagn på loppis för några år sedan. Det gamla skotsrutiga tyget blev mall till ett nytt fint i vaxduk från Åhléns, nu är den tipp-topp igen och jag kan vara snygg på stan!
Besökte Bondens markand i Haga. Gott rågbröd med mjöl från Vänga kvarn, sparrispotatis + en sort jag inte minns namnet på. Broccoli o blomkål samt fina ägg-Mums!

Här är grunden i en kommande bred halsduk som snart ska värma min hals. Eskimå, silkealpacka samt Drops alpacka.
Pojkarnas kläder ska nu tvättas. Tyvärr är ju de flesta kläder så fulla av miljögifter. Om jag inte tvättar kläderna innan användning får min äldste son utslag på kroppen. Det var en intressant artikel i Göteborgs-Posten förra veckan. Exempelvis kalsonger från Björn Borg har mer än tillåtna värden i sin kallingar. Det får mig att verkligen tänka... Och vi köper kläderna och tvättar ur skiten.Ond cirkel... Finns det ekologiska underkläder att köpa?

Länkningen ville sig inte, men här kan du läsa artikeln från GP http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=438392

torsdag 28 augusti 2008

Paket på posten

Hurra! Det låg ett paket i brevlådan idag med vackra smycken. Jag och min 9-årige son beundrade dem och jag sa att det var stickmarkörer. Hans förslag var att jag skulle ha dem som örhänge. För länge sedan var jag med i PIF- Pay it forward hos FrökensFräkens blogg. Vilken fin och glad överraskning jag fick av dig idag Fröken Fräken! I en fin bit tyg låg ett vackert hjärta samt de ljuvligaste små stickmarkörer- jag blev verkligen glad-Tack!

onsdag 27 augusti 2008

Väsk-present

Min kollega går i pension på fredag. Nu behöver hon inte bära skolpapper mer men en kasse till mjölken och brödet kan kanske komma väl till pass!?
Bilden är inte den bästa, en blixtbild sent på kvällen och kassen är inte struken, ajaj!! Texten har jag broderat "för hand" med hjälp av symaskinen. Sytråden är melerad i flera blå färger. (Om du klickar på bilden blir den större och texten syns bättre)

söndag 24 augusti 2008

Sy och sortera

Små snabba projekt gillar jag. Här är det diverse stuvbitar från Frösö handtryck, Ljungbergs i Floda samt IKEA som blivit små påsar.
När semestern är slut och man kommer hem vill jag alltid röja och slänga och sortera. Här är mina handarbetsböcker som blir avdammade. Andra högar i huset förökar sig själva hela tiden. Fattar ni hur det går till? Man slänger och städar men det märks sällan. Vem är det som tillför saker hela tiden? Jag ??!

onsdag 20 augusti 2008

Graffiti i slöjden

Idag mötte jag eleverna i slöjd första gången efter sommarlovet. Den tråkiga entrén till slöjdsalarna är nu lite mjukare. Det gäller att lobba för slöjd samt vänja eleverna vid offentlig konst eller hur?!
- Hur kom dom dit?


It´s magic!

söndag 17 augusti 2008

Konsthantverk

Idag har jag varit vid Kruthusbodarna i Göteborg och tittat på väldigt mycket vackert hantverk. Köpte bomullsgarn samt en vacker emaljerad silverring! Fick så mycket inspiration med mig (dvs helt fräckt- ideér på saker att göra själv!)

Här en alldeles egen idé som jag sydde i veckan. En portabel ficka att ha på höften i skolan. Alltid saknar man en sax eller penna eller måttband- nu kan jag som Skalman ständigt bära dem med mig. Är det inte fiffigt så säg!


Sist en bild på en underbar påse jag fick av min kära granne. TACK! Vilka underbara grönsaker, rödbetorna smälte i mun och smaken på persilja och dill-tänk att det kan smaka så mycket!? På min baksida äter sniglarna upp det mesta jag planterar så jag har mer eller mindre gett upp att odla.lördag 16 augusti 2008

Sprucken baddräkt

Stackars Terese Alshammar som missade OS finalen - hennes baddräkt sprack. Själv tänker jag på den stackare som sytt dräkten...

På 80-talet jobbade jag som sömmerska på Dansbutiken. Jag sydde butikens träningskläder, tajts, baddräkter, balettkläder osv. Ett av mina första uppdrag var att sy 6 stycken tajts till Ricky Bruch, som på sin tid var med i OS i diskus.
Ni som sytt med industrimaskiner vet att när man blivit vän med dem, samarbetar de till fullo som experter. Jag och maskinen hade ännu inte blivit nära vänner när det var dags att sy de 6 tajtsen. Jag hade skurit till dem med olika färger på revärena vill jag minnas. De packades och skickades till Bruch.
Några dar senare ringde Bruch och skrek i telefonen- alla tajtsen hade spruckit!!!

Så lärde jag mig om symaskiners trådspänning ska jag säga!!

måndag 11 augusti 2008

sommarminnen

Sommarens långa ledighet är nu slut. Nu ska jag berätta om andra saker som också tagit slut. I juni dog vår tvättmaskin- köpa ny. I måndags dog TV:n, det var min pappas gamla Dux som lämnade in. Ja så i tisdags la datorn av.... Vi hade inte sparat bilder sedan i februari, det är ju inte så kul. Gör alltid backup på era datordokument! Nu sneglar vi ängsligt på diskmaskinen (13 år) och kylskåpet (14-15 år).....
Minns istället en av sommarens goda fikapauser! Koppar från loppis och kakorna har vi bakat och duken av Sven Fristedt.
Här skurar jag planket med såpa innan det sedan målas om i vackra Falu rödfärg. Bakom planket har pojkarna byggt en fin utedusch. Nu duschar man i morgonsol.

Lite utställningar har man ju hunnnit med. Snygga skor på Eksjö museum av Kaj Engström. Utanför Vetlanda bibliotek finns en härlig kudde i betong och mosaik, har tyvärr inte konstnärens namn.Tema shopping! I Bruzaholm finns som bekant vacker keramik. Petra, jag är så lycklig över min goa kopp som du gjort! Ikväll drack jag blåbärssoppa i den, annars är det te varje morgon. Den har inte kommit in i skåpet ännu för den används ständigt.


Bringaren invigdes med en god sås i helgen, snart blir det chokladsås tror jag...

Vi som älskar P1 ! Hur många Sommar har ni hört ? Jag ska ladda ner de jag missat nu när jag både är hemma och har en dator igen (Tack datorsupporten P) Titta vilket tillfälle, ett bildbevis att vi lyssnar på Sommar. 13 grader klockan 13:13. Bilden är tagen i bilen.