lördag 30 augusti 2008

Fyllt förråden

Å så kom lönen å så tog lönen slut...! Plötsligt var barnens kläder för små och plötsligt längtade jag efter att få sticka. Jag har inte gjort det på hela sommaren. Dags att ta bussen in till Göteborg. Med mig hade jag min lilla dramaten-vagn. Jag köpte en gammal vagn på loppis för några år sedan. Det gamla skotsrutiga tyget blev mall till ett nytt fint i vaxduk från Åhléns, nu är den tipp-topp igen och jag kan vara snygg på stan!
Besökte Bondens markand i Haga. Gott rågbröd med mjöl från Vänga kvarn, sparrispotatis + en sort jag inte minns namnet på. Broccoli o blomkål samt fina ägg-Mums!

Här är grunden i en kommande bred halsduk som snart ska värma min hals. Eskimå, silkealpacka samt Drops alpacka.
Pojkarnas kläder ska nu tvättas. Tyvärr är ju de flesta kläder så fulla av miljögifter. Om jag inte tvättar kläderna innan användning får min äldste son utslag på kroppen. Det var en intressant artikel i Göteborgs-Posten förra veckan. Exempelvis kalsonger från Björn Borg har mer än tillåtna värden i sin kallingar. Det får mig att verkligen tänka... Och vi köper kläderna och tvättar ur skiten.Ond cirkel... Finns det ekologiska underkläder att köpa?

Länkningen ville sig inte, men här kan du läsa artikeln från GP http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=438392

4 kommentarer:

PetraO sa...

Din dramaten gör mig riktigt avundsjuk! Spännande att se vad det blir av de härliga färgerna på garnet. Kram

Annika sa...

Vad du är generös som bjuder ut ugglor bara sådär! Men jag är en gammal prylsamlare som försöker göra mig av med sånt som jag inte behöver, så jag ska väl inte släpa hem för mycket nytt :) Men tack ändå!

teresa sa...

Vilken läcker Dramaten! Blir riktigt avundsjuk.

Lena sa...

Ja, min Dramaten är jag mycket nöjd med. Snart är det bokmässa och då får den komma ut o hjälpa till igen! Annika, jag är precis som du! Duktig på att samla på mig saker-nu försöker jag vara duktig med att röja och lufta till det i hörnen.