söndag 17 augusti 2008

Konsthantverk

Idag har jag varit vid Kruthusbodarna i Göteborg och tittat på väldigt mycket vackert hantverk. Köpte bomullsgarn samt en vacker emaljerad silverring! Fick så mycket inspiration med mig (dvs helt fräckt- ideér på saker att göra själv!)

Här en alldeles egen idé som jag sydde i veckan. En portabel ficka att ha på höften i skolan. Alltid saknar man en sax eller penna eller måttband- nu kan jag som Skalman ständigt bära dem med mig. Är det inte fiffigt så säg!


Sist en bild på en underbar påse jag fick av min kära granne. TACK! Vilka underbara grönsaker, rödbetorna smälte i mun och smaken på persilja och dill-tänk att det kan smaka så mycket!? På min baksida äter sniglarna upp det mesta jag planterar så jag har mer eller mindre gett upp att odla.6 kommentarer:

agata sa...

Smart förklädesficka! En sådan har jag funderat på till jobbet. Det är inte alltid man har fickor när pennor och telefoner ska fraktas mellan olika ställen.

Min tråd sa...

Trevlig blogg! har aldrig varit här tidigare. Snygg shoppingkasse du hade gjort, tror jag apar efter...........

Anna sa...

Bra idé, ibland har jag förvarat tråckeltråden i bh:n. Fungerar mindre bra. Ska också sy mig en sådan!
Så underbara grönsaker!

teresa sa...

Fin väska. Är du textillärare??
Ringen var jättesöt o bomullsgarnet - sån´t har jag köpt där tidigare! (perfekt till små barnmössor).
Vad tror du om de tunna, maskinstickade sjalarna; tror du man kan sticka tunna sjalar själv o sen sy en kant med overlock-söm på maskin?? det var ju så himla snyggt!!

Lena sa...

Hej på er!
Anna- Min väska är ju inte så sexig som en behå-men ack så praktisk!!;)

teresa- Jag jobbar som slöjdlärare på en 0-5 skola och har klass 2-5 i textilslöjd.
Stog också o klämde på de sjalarna/halsdukarna. Tror absolut det funkar med overlock på hemstickat. Ska vi prova!?

PetraO sa...

Ja, jag tror ta mig tusan att jag blivit blogg-o-holic!!! men det är ju inte så konstigt med all inspiration man får från alla andra bloggare! Det hade varit himla kul med en liten fikadate snart? Kram