söndag 30 augusti 2009

Nu är det stick-dags igen!

I fredags städade jag i garnkorgarna och kollade över stickor. Har inte stickat så mycket i sommar och det var spännande att rota runt och hitta ett och annat fynd blad påsar och korgar. Av resterna från Karamellgarnet jag köpt på Östgöta Ullspinneri stickade jag sedan ett på enkla muddar.

Koftan jag håller på med behöver mer garn. Det är ett gammalt ufo som repats upp och nu ska bli en Koftanskofta. Det är svårt att fota det gröna viscosegarnet för att visa rätt nyans, men dessvärre har Garnstudio bytt färger på sina produkter sedan sist, det är inte alls samma lyster i de nya nystanen.Så till sist ett av sommarens fina fynd. Ett inramat broderi för 20 kronor. Motivet är ett öppet fönster och det är broderat med olika trådar, både ull och lin och bomull. Resultatet är finfint!
tisdag 11 augusti 2009

Broderad kalender

Nu börjar höstterminen och jag försöker förbereda mig... Idag har jag sytt ett bokomslag till min kalender och framsidan är pyntad med broderier. Svårt att återge färgerna exakt , men jag lovar- de är snygga och trivs bra ihop!


ps. om du klickar på bilderna blir de större och man ser mönstern lite bättre.

tisdag 4 augusti 2009

Koftans kofta och vintagebok

Jag har plockat fram Koftans kofta och börjat sticka igen. Hade inte tagit med mig tillräckligt med garn till torpet. Men nu är jag tillbaka i hemmasoffan. Modellen ska bli lite swaggertyp. Stickar nu klart ärmarna först så får vi se hur lång den blir. Det blir en go tyngd i koftan.


I Smålands-Posten skrivs det halvsidor om loppisar! Årets roligaste är vid Bredestad kyrka. Den är utomhus och det är kaos med bilar runt kyrkan. Det är nerräkning och prick 9 får vi rusa in. Det är andra gången jag är med på bild! Man ser hur jag liksom tränger mig fram (om man tittar noga!) Ännu roligare är det att se hur min 13årige hårdrockare springer på bilden! Men han hann ändå inte först till modellen han spanat in

Förstår att att en av böckerna i sommarbokhyllan nu blivit riktigt het! Boken är utgiven 1932
Kan jag kanske bli rik på den på Tradera?!
Vill man sticka modellerna så finns det endast en storlek att följa.

måndag 3 augusti 2009

Soldattorpet

Vi hyr ett gammalt soldattorp på Småländska höglandet. Där är det gott att leva.


Ibland har vi lyckats sitta ute och fika i sommar!


Bästa hörnet! Det är loppis och auktion som gäller i torpet. Nog är man en viktigpetter när det gäller sånt?! Men jag står för att jag älskar mina saker! Här en bäddsoffa för 40:-, broderad bilkudde 5:- , fåtölj i vacker grön ylleklädsel 150:- ,det finns 2, sypuff 60:- osv.Giraffen fick följa med hem för ynka 2:-, nu vaktar hon mahognyskåpet åt oss.