måndag 3 augusti 2009

Soldattorpet

Vi hyr ett gammalt soldattorp på Småländska höglandet. Där är det gott att leva.


Ibland har vi lyckats sitta ute och fika i sommar!


Bästa hörnet! Det är loppis och auktion som gäller i torpet. Nog är man en viktigpetter när det gäller sånt?! Men jag står för att jag älskar mina saker! Här en bäddsoffa för 40:-, broderad bilkudde 5:- , fåtölj i vacker grön ylleklädsel 150:- ,det finns 2, sypuff 60:- osv.Giraffen fick följa med hem för ynka 2:-, nu vaktar hon mahognyskåpet åt oss.
5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lena! Vilket underbart torp ni hyr och så fint inrett se´n. Hoppas vi ses på någon mer slöjdlärarträff snart. Kram Angela

Carina sa...

Är det precis så pittoreskt som det ser ut? Utedass, hämta vatten ute ect. Jag är van sedan min uppväxt.

Lena sa...

Angela- hoppas på slöjdlärarträff!!
Carina- torpet har anor sedan sent 1600tal Vi har fått en lista från Eksjö museum på vilka soldater med familjer som bott där före oss. Sista bofasta flyttade ut sent 60-tal- Utedasset är nere i ladugården. Vi har vatten och avlopp inne, men hämtar dricksvatten.Väl hemma är det skönt med toa inne, men det finns få ställe jag är så lugn på som i vårt torp.

Tant Kofta sa...

Vilket mysigt torp. Såna gamla hus brukar ge ro i kroppen. Hur går det med koftan? För den fick väl åka med hem från London.
hej fr. Koftan

Åsa sa...

Ooh Lena, så fint ni har det på Torpet. Nån gång ska jag komma och hälsa på er och se det på riktigt! Var stolt! Du har det så fint!