söndag 30 augusti 2009

Nu är det stick-dags igen!

I fredags städade jag i garnkorgarna och kollade över stickor. Har inte stickat så mycket i sommar och det var spännande att rota runt och hitta ett och annat fynd blad påsar och korgar. Av resterna från Karamellgarnet jag köpt på Östgöta Ullspinneri stickade jag sedan ett på enkla muddar.

Koftan jag håller på med behöver mer garn. Det är ett gammalt ufo som repats upp och nu ska bli en Koftanskofta. Det är svårt att fota det gröna viscosegarnet för att visa rätt nyans, men dessvärre har Garnstudio bytt färger på sina produkter sedan sist, det är inte alls samma lyster i de nya nystanen.Så till sist ett av sommarens fina fynd. Ett inramat broderi för 20 kronor. Motivet är ett öppet fönster och det är broderat med olika trådar, både ull och lin och bomull. Resultatet är finfint!
9 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Härligt med muddar när hösten kommer.
och vilket loppisfynd.
hej fr. Koftan

Anna sa...

Vilket fint broderi!
Ska kolla om jag har något av det garnet i gömmorna, troligen lite mörk grön för att jag ska hitta något, men ska kolla. Färgnummer baby?

fale artut sa...

Men så fint broderi!
Kul att upptäcka gankorgen igen!

PetraO sa...

Härligt att du är igång! Kram

Åsa sa...

Åh, en så fin tavla! Du har verkligen känsla för fina fynd. Karamellmuddarna var också fina.

kram

Anonym sa...

Hejsan Lena. Longtime no see! men jag håller mig uppdaterad via ditt förråd... Har du tips på ngn guldgruva där jag kan frossa i pulsvärmarbekrivningar? jag har improviserat fram en del men är sugen på att bli mer avancerad.
tjingeling
caroline i garnkorgen...

Lena sa...

Anna- färgnumret är 10, tack snälla, men jag tror det ska fixa sig. Jag blandar det med ett ljusgrönt bomullsgarn så färgskillnaden kommer nog inte synas.
Caroline!Vad sägs om en liten stickdate? Vi låter Kerstin vara bokningsombud?!

Anonym sa...

Hej. En stickdate vore toppen. Jag kontaktar bokningsombudet i kväll via mejl!
caroline

SaraLotta sa...

Nu är pulsvärmarna mina! Jag längtar till kylan så jag kan använda dem :D