söndag 29 mars 2009

Grötö 28 mars 2009

Jag åkte ut till Grötö i Göteborgs norra skärgård, under lördagen för att besöka Stick i Väst stora Stickhelg. En orgie av lyckliga, höga stickerskor invirade i garn mötte oss när vi kom.
Jag köpte helgens kit (de som var med hela helgen fick den). Jag älskar överraskningar och ville inte missa en sån rolig presentväska. Innehöll mönster och garn mm. Nu har jag en adresslapp till väskan som innehåller syetui!


Detta monstergarn fanns i väskan! Ska jag göra slag saken och sticka mig en bikini?Här ser vi en stickning från Björkö som är ute och luftar sig.


En blivande sjal från Sävedalen syntes ute i skärgården. På eftermiddan var jag med på en workshop- sticka på engelska. Vi fick lära oss de engelska sticktermerna bl.a. T.ex vet jag nu att frog eller att froga inget har med grodor att göra. Det betyder rip (repa upp) Säg rip flera gånger på rad så låter du som en... just det-Groda!

Jag har redan frogat dessa muddar;Det underbara lena garnet fanns med i väskan samt en beskrivning av muddar med udd. När de var klara fanns det garn över. De är nu frogade (!) och jag stickar om dem så de blir längre.


Tänk- man kunde handla också! Dessa små härvor pryder nu hemmet. Handfärgat från Chile.

Sedan åkte jag hem och släckte alla lampor och tände ljus- Earth hour.

Nästa år ska jag vara med hela helgen på Grötö!!torsdag 26 mars 2009

Nytt stickfodralStrumpstickorna har fått nya fack att bo i. Hoppas de ska bli lätt-hittade. Trots att även knit-pro stickorna fått eget boende har jag lyckats förvilla bort nr 6. Attans- Var kan de vara?

Hoppas de kommer fram innan helgen.


onsdag 25 mars 2009

Kanske en sjal?

Jag firade våffeldagen med ett besök på Normi garn i Partille. Denna maffiga härva med blåturkos ull väger 3.5 hg. 60 kronor var väl ett toppenpris eller hur! Nu har jag ett nytt garn med i korgen när jag åker till Grötö och stickar i helgen. Stick i Väst pågår hela helgen, för min del blir det en workshop i Sticka på engelska på lördagen.

Ps. Det blir nog en sjalvärmare! ; )

söndag 15 mars 2009

Annas axelvärmareÄven jag har stickat Annas axelvärmare , eller som jag förvirrat brukar säga -sjalvärmare...
Garnet heter Heavens hand och det gick åt 2 härvor. Enkelt och bra mönster, när första härvan var slut var det dags att vända och sticka likadant tillbaka. Jag tyckte det var kul att sticka den, som en god bok man inte vill ska ta slut. -Jag ska bara sticka en spets till... Jag la in en extra rad med hål. Ett fel som blev rätt kan man enkelt kalla det ! Idag har jag stickat framför datorn. Kollade på Youtube hur man stickar Magic loop.
Nu vet jag hur man gör!


Det knoppas både ute och inne.

onsdag 11 mars 2009

Vård av sjukt barn

Förkylningen hos L vill inte ge sig. Vi får ha tålamod, nu är febern borta iallfall. Det viktigaste är att han blir frisk och kry igen. Sticka lite i soffan och kolla film.

Fram med arvegodset- en assistent från 70-talet.


Mmmm -Anna Bergenströms goda baguetter.
Gott att fika. Vi läser i fina låneböcker från biblioteket. Får inspiration till fantastiska tårtor. Ser ni bilden? Massa chokladmunkar ihop med ögon av nonstop, häftigt! Boken heter Millas kalastårtor och är skriven av Camilla Tubertini.
Och så har bilmattan jag sydde för många år sedan kommit fram. Parkera och bygga det är livet, eller!
tisdag 10 mars 2009

Titta in i mitt förråd

Välkommen att titta in i ett av mina förråd! Här en ögonblicksbild = ostylat. I ett förråd i vårt hus har jag min syhörna. Till höger i en hylla har jag sorterat tyger i lådor från IKEA. Till höger på väggen sitter ett skåp köpt i någon av alla byggvaruhus som finns, minns inte vilket. Utmärkt för sytråd och mindre sybehör är det i vilket fall.


lördag 7 mars 2009

Sov du lilla videunge

Denna söta lilla videunge köpte jag i en konsthantverksbutik på Liseberg i somras.
Nu har den fått komma fram och hamnade idag bland krokusknopparna. Nya koppar är inköpta från Rörstrands - vackert blåa på insidan och med knoppar på utsidan.

torsdag 5 mars 2009

Heaven`s Hand

Vilket namn på garn, klart man blir nyfiken. Idag kom 2 härvor från Garnhärvan. Färgen på garnet var svårt att se på hemsidan men jag är nöjd, det kommer bli en vacker sjal. Mitt första paket försvann oturligt på vägen. Mitt postkontor vet ingenting- hoppas Garnhärvan reklamerar. Jag är så glad att de snabbt skickade ett nytt paket.


L. börjar samla kraft efter halsflussen. Han hjälpte gärna till att nysta garn.

tisdag 3 mars 2009

Weavers Mini Shawl

Tidigt i höstas stickade Petra denna sjal. Jag blev inspirerad och nu har jag äntligen gjort min egen! Väldigt bra i form och storlek att lägga över axlarna när man sitter vid datorn eller vid köksbordet och läser tidningen. Tänk vad mycket goda idéer man får via datorn, eller hur! Nu har jag spänt ut sjalen på ett liggunderlag så den blir ännu snyggare!

Den svartvita väska jag senast sydde lottade jag ut på jobbet. För pengarna har det nu inköpts en mixerstav ; nu ska vi dricka goda fruktdrinkar på våra möten!


söndag 1 mars 2009

Tröst för tygsamlare

Hittade denna text bland mina papper. Fick den för några år sedan. Byt ordet tyg mot garn om du vill ; )
Tröst för tygsamlare

Tyg isolerar skåpet där det förvaras

Tygköp hjälper till att hålla konjukturen igång

Tygköp är billigare än psykoterapi

Tyg behöver inte förvaras i kylskåp och inte tillagas för att njutas av

Tyg behöver inte matas, snytas, bytas på eller motioneras

Tyg är inte omoraliskt, olagligt eller fetmande

Tyg lugnar nerverna och tillfredställer själen

Tyg är bra för att täcka tidigare tomma ytor, t.ex. strykbrädan, matsalsbordet, gästrummet...

Tyg tillfredställer din längtan efter skönhet och inspiration, åtminstonde fyra gånger; när du köper det, när du tittar på det, när du syr av det och när du använder den fantastiska sak det blev till sist

Tyg är oftast billigare än bildelar, båtprylar, golfartiklar och fiskedon

Den som har mest tyg vinner

Du får köpa mer tyg- det är Du värd