torsdag 28 februari 2008

Lugn och fin


Mina snälla syskon gav mig ett besök på Hagabadet i present, Tack snälla ni! Idag på min lediga dag har jag varit där och lyxat mig, mums. Förutom att få simma i Ägget-bassängen i det vackra jugendrummet har jag fått ett bad med tallbarrsolja och jetstrålar följt av en underbar massage. På detta en god lunch i deras restaurang. Jag mår prima kan jag meddela! Med mig hade jag min nya lilla necessär i frotté som fyllde sin uppgift perfekt.
Superlätt att sy av en bit handduk. Sy med tresteg-sicksack så syns inte sömmarna.
Ja så följde det med två nystan Fabel i väskan hem, kan bli vårsockar eller en vårmössa vad vet jag?!







tisdag 26 februari 2008

Orka, typ...


Inspirerad av mina barn och elever gjorde jag detta korsstygnsbroderi. Notera att det är guldtråd. Imorgon ska jag hänga upp det i skolsalen. Vid middagsbordet härhemma kom vi på ett fortsättningsbroderi. På nästa broderi ska det naturligtvis stå Typ.
En av lärarnas på sönernas skola handspinner angoragarn och säljer, 50g kostar 150:-
A. elva år, bad mig; Snälla mamma kan du inte sticka ett par pulsvärmare till mig, det är världens mjukaste garn och det är så kallt på skolan. Snälla!
Det var väl inget att tveka på eller hur!

måndag 18 februari 2008

Trikå-garn!?


I torsdags åkte vi till Linköping. -Jag kör första biten, sa jag! Jag hade en plan! På torsdagar har nämligen Andersson och Hjalmarsson öppet i Ulricehamn. 10 mil att köra dit och lagom fikadags... Familjen fikade på parkeringen och jag handlade. I butiken säljs förutom ljuvliga färgglada barnkläder, tyger. Kalikås fina velourtyger tillverkas i huset samt flera andra fina trikåtyger. Affären har öppet på tisdagar och torsdagar.


Här lite kommande goa tröjor... det oranga är en tjock fin velour. Resan fortsatte och när vi körde längs Vättern kom jag plötsligt på ; Östgöta Ullspinneri! Det kan ju inte ligga långt från Linköping!?Petra räddade mig! Snabbt fixade hon telefonnummer och vägbeskrivning, Tack! De har också lite udda öppettider så vi tog det besöket på väg hem. Trodde spinneriet skulle ligga i Ödeshög, men man fick lämna den metropolen och fortsatte till vägs ände... Där låg det!

Utanför ull-ladan stod dessa fina får- från dem kommer bara stålull hahaha. Om jag köpte något? Svar ja!
Har köpt Maria Gullbergs Virka muddar, och har nu Visjögarn till kommande projekt. Ett nystan karamell slank med samt ett Doredonystan.

söndag 17 februari 2008

Kreativ röra

Liten inspirationsbilder , vad man kan göra av kläder som ligger och dräller på golvet!
http://blackeiffel.blogspot.com/2008/02/map-tastic.html

Ser ni Sverige? Ser blommigt ut. Jag kan göra Australien, vem gör Asien?!

onsdag 13 februari 2008

Lena är en duktig flicka...

...hon kan både sy och sticka! Har rensat bland alla mina tyger, och hittat lite skatter. Ska nu sy ett lapptäcke till sängaveln tänkte jag. Mot blå lampor får de blå stuvarna ett nytt liv. Av två stuvar från Ljungbergs textiltryck blev det 2 små trekantiga necessärer.



När mina barn sover borta hos kompisar eller på läger, brukar inte handduken bli så särskilt använd... Hittade detta tips i en bok vars namn jag tyvärr inte skrev upp. Man tar en handduk, viker upp och syr fickor för tandborste, tandkräm etc. Sy i ett band i sidan och vips så har man en käck necessär i frotté. Så kom handduken till användning ....




Har sytt lite saker till slöjdasalen, så eleverna har något att få idéer från.

Väska med applikation och liten påse!












Stickar muddar till mig själv i Debbie Bliss baby cashmerino; Mums!
Det vackra kortet fick L på Scandinavium.Han hade turen att bli bjuden på genrepet av melodifestivalen. Vi andra fick vänta till lördagen då vi fick
skratta så tårarna rann när Christer Sjögren sjöng. Dans-damernas flaggdräkter vore kanske något för oss i slöjden att sy upp?!



Jag har även denna flitiga dag tagit mig tid att mangla handdukar.
Ja, det står 1936 på ett. Det tillhörde en gång min farbror Ville. Tror jag använder det mer än han någonsin gjorde!?










Den magiska halsduken

Eva Wendicks slöjdsida hittade jag mönstret till den här halsduken. Man stickar 50 cm, och tappar/släpper varannan maska när man maskar av. Här är avmaskningen i full aktion!
Min halsduk blev dubbelt så lång, inte tre gånger som jag trodde den skulle bli. Den är stickad i ett orange bomullsgarn som jag hittat i skolans lager. Garnet är troligtvis inköpt på den tiden då man kallade denna färg för brandgul!



måndag 11 februari 2008

Handarbetstips

Serietecknaren Åsa Grennvall har broderat det här fina korsstygnsbroderiet. Visst är det fint!
Ni som vill ha ett lite större projekt vad det gäller stickning kan ju ta er en titt här Klicka vidare på fårskocken!

måndag 4 februari 2008

Småländska semlor

Glöm inte bort att äta semlor på Fettisdagen, 5 februari! Min semla är dock helt fettfri- innehåller endast lite lanolin...
Här är bilder på mina små sisalgarn. Nystanen är endast 3-4 cm höga och är inköpta i en Rättvisehandels-butik i Norrköping. Fyra nystan blir en liten virkad korg, bra att ha små saker i som ligger och dräller.

Denna stora korg är också virkad i sisalgarn, dock av grövre kvalité. Jag bröt av 2 virknålar under arbetet! Mönstret finns i boken Roligt att virka av Vibeke Lind. Boken är från 1973.
Mina elever (med ursprung från hela världen) frågar mig; Var kommer du ifrån?
Jag är från Småland säger jag. På P4 har ett program en omröstning av Sveriges skönaste dialekt. Idag var bidraget från min hemstad Vetlanda!
Say no more! Glöm nu inte bort att äta semlor!


fredag 1 februari 2008

Shopping

Igår var jag ledig, och tog bussen till stan-trallalala! Började med ett besök på Designtorget och där hittade Anna mig. Jag skrev det här inägget igår (4-5ggr)och länkade in en länk till Annas Stickfrossa sida. Varje gång jag försökte publicera försvann allt- så nu försöker jag inte va så tekniskt snygg, utan kör utan länkar får vi se om det går bättre!? OK? Nåväl, Anna frågade om jag ville föja med till Strikk och det var ju inga problem alls! Det var så kul att träffas där bland alla garner. Och när man står där och bubblar hoppar liksom en del av Annas ideér över från hennes hjärna till min, ett magiskt länksystem? Anna talar om tovning och halsvärmare och direkt skapar jag en mapp i min hjärna där de idéerna nu växer vidare-fantastiskt eller hur! Tack !!

Några små nystan köpte jag, ett svart Eskimå och två olika alpacka garner. De ligger nu i denna nya låda som senare samma dag inköptes på Granit. Ser ni den lilla dubbelkroken? Den hänger nu ner från taket här hemma. På en vajer hänger 4 krokar och på dem hänger mina halsband! Lådan köpte jag för att jag blev inspirerad av Agata( Se hennes blogg, Bland fynd och fantasier , klicka till höger i listan!) att städa bland mina garner. Nu är det gjort! Tack för det!

Dessa vackra spanska skor köptes sedan på Design Forum på Korsgatan uti Göteborg. De hade 50% på skor och de stod bara där och väntade på mig!

Ja, sedan fick jag ju åka hem till familj och blommor!Första lönen måste visst räcka lite längre...

Jag har inte fotat kuddskydden i frotté som inköptes på Hemtex.En underlig butik, men bra- de har ju 50% jämt på sina saker?