måndag 18 februari 2008

Trikå-garn!?


I torsdags åkte vi till Linköping. -Jag kör första biten, sa jag! Jag hade en plan! På torsdagar har nämligen Andersson och Hjalmarsson öppet i Ulricehamn. 10 mil att köra dit och lagom fikadags... Familjen fikade på parkeringen och jag handlade. I butiken säljs förutom ljuvliga färgglada barnkläder, tyger. Kalikås fina velourtyger tillverkas i huset samt flera andra fina trikåtyger. Affären har öppet på tisdagar och torsdagar.


Här lite kommande goa tröjor... det oranga är en tjock fin velour. Resan fortsatte och när vi körde längs Vättern kom jag plötsligt på ; Östgöta Ullspinneri! Det kan ju inte ligga långt från Linköping!?Petra räddade mig! Snabbt fixade hon telefonnummer och vägbeskrivning, Tack! De har också lite udda öppettider så vi tog det besöket på väg hem. Trodde spinneriet skulle ligga i Ödeshög, men man fick lämna den metropolen och fortsatte till vägs ände... Där låg det!

Utanför ull-ladan stod dessa fina får- från dem kommer bara stålull hahaha. Om jag köpte något? Svar ja!
Har köpt Maria Gullbergs Virka muddar, och har nu Visjögarn till kommande projekt. Ett nystan karamell slank med samt ett Doredonystan.

4 kommentarer:

PetraO sa...

Lyckos dig! Och trikåtygerna är fantastiska!!!

fingerspitz sa...

Vilket bra tygtips. Dit måste jag ju ta mig nån gång. När jag väl är hos mamma i Borås ligger ju inte Ulricehamn så långt bort.

Fåren var ju också härliga.

Anna sa...

Men hallå där så underbara tyger och garnerna duger ju de också! Det var en smart strategi att parkera familjen med fika! Kram till dig.

Medea sa...

Ååh, Andersson och Hjalmarsson hade jag glömt. Där köpte jag tyger i början av 90-talet när jag sydde babykläder och mjuka dockor. Fantastisk kvalité.