torsdag 3 juli 2008

Sommartider i sommarkök

Det finns ett ställe på jorden där jag trivs lite extra och det är på vårt torp som vi hyr på Småländska Höglandet. Vi har fått en förteckning från Eksjö museum vilka som bott i huset innan oss. 1678 vet man t.ex. att soldat Lars Pehrson bodde på vårt soldattorp. 1716 antogs Sven Bengtsson. Han deltog i kriget i Pommern och var efter det med i Norge när Karl XII dog. Det är mycket underligt och spännande att fantisera om deras liv- vilket slit och vilket släp... hur levde kvinnorna när männen fick gå (hur färdades de annars?) ut och kriga? Nu åker vi till torpet med vår bil och kopplar av.


Här är en bild från i söndags. Radion står på och det är Margot Wallström som har Sommar. Kaffet är fortfarande varmt under kaffevärmaren i ull, en gång en tröja.


Medan Margot berättar för mig steker jag färsk lök som sedan ska blandas med kyckling en kycklinggryta. Den vackra gröna grytan är naturligtvis köpt på loppis, så också den schackrutiga burken. Maten är uppäten sedan länge- räckte till två goda middagar.


Livet är rikt!3 kommentarer:

PetraO sa...

Wow! Vilka härliga sommarbilder och total avkoppling! Ha en skön sommar. Kram Petra

Anki sa...

Ååååh vilken fin gryta! Loppis är härligt!

makiato sa...

Håller helt med - den grytan är jättefin! En sån skulle man ha....