torsdag 17 juli 2008

Från Västkusten till Norrland och tillbaka

Semester! Vi packade bilen och åkte norrut. Efter stopp på Hova-riddar vecka kom vi till Dalarna. Besök i Nusnäs, det såg ju så lätt ut när dalhästarna skars till. Precis som att skära i smör. Vi köpte några sekunda hästar för att också pröva på. Mmmmm... Det gick inte lika lätt! Det är bara att imponeras av de duktiga slöjdarna. De har tränat länge länge.
Det portabla köket var med så det var lätt att fixa fika. Jag hade naturligtvis sytt en packe packpåsar. Bestick i en och kryddor i en annan. Kaffepåse och spelpåse osv. Var mycket nöjd med dom.

Efter Dalarna åkte vi vidare via Sveg och Vemdalen till Östersund. På små vägarna tappade vi till slut räkningen på alla loppisskyltar. Många besöktes och de var sannerligen av olika karaktär och innehåll!


Det ÄR ju maffigt att se snö på sommaren tycker i allafall jag! Fram med kameran genom bilfönstret. I Järpen stannade vi på Lundbergs outlet. Köpte finfin jacka. På skylten stod det att den passade särskilt bra till långfärdskridskoåkning. Hur ska det gå- här på västkusten finns inte så mycket is??!!Upp på Åreskutan i karbinbana- läskigt. Men det var kul att kasta snöboll i juli
Efter Jämtland blev det Höga Kusten. Besök på underbara Mannaminne i Nordingrå. Här ser ni de tydliga öppettiderna. Mannaminne är ett lyckoställe på jorden och vi njöt hela familjen. Det är ett stort museiområde med hus och byggnader och saker från stora delar av världen. Inne i husen finns det konst av alla slag , mest av grundaren Anders Åberg som bygger husskulpturer mm.Här är en bild från det nyinvigda Dragspelshuset.
PÅ väg hemåt passerade vi Gysinge byggnadsvård, nordväst om Uppsala. Här (på bilden)har de renoverat upp ett gammalt hus och visar olika slamfärger. Jag som älskar färger kunde inte bestämma mig för vilken del som var vackrast- Alla!!

Sist men inte minst måste jag visa min sommar-dejt Darth! Museichefen i Örnsköldsvik har lyckats få en världsutställning om Star Wars till staden. Den har tidigare visats i London och Tokyo. Museet var proppfyllt med kläder och farkoster från filmerna. Klart vi åkte dit! Måste erkänna att jag verkligen blev urskraj när Darth Vader hoppade fram men jag tog mod till mig och lät mig fotograferas. Nu har jag (barnen) t.o.m. hans autograf.
Det snurrar än i huvvet av alla intryck och allt vi sett. Zornmuset t.ex där Beckmanselever visade kläder tillsammans med herr och fru Zorns egna. Den utställningen var en av de bästa jag sett i sommar, men har tyvärr inga bilder...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig semester, och vad mycket ni hunnit med att uppleva! Kanske även jag skulle våga mig norrut, det verkar ju finnas mycket att se i Norrland. Själv har jag knappt varit längre norrut än - hum måste fundera lite - Stömstad tänkte jag säga men kom på att jag också sett dalahästtillverkning en gång när jag var lite och ungefär lika intresserad av det som din söner av att shoppa handtryckta tyger. De var föresten väldigt fina. /Linda

Lena sa...

Skippa Spanien nästa år o åk till Höga kusten!(ta med svärföräldrarna?!) Ja vi har hunnit mycket- nu åker vi till torpet o vilar upp oss :) Go sommar /Lena