söndag 28 oktober 2007

Resan till Agadir

Vi har varit i Marocko, i Afrika en vecka! Vad ska man göra när man är ledig om inte bada!? Atlanten var helt ok kan vi meddela.

Den afrikanska sanden finns fortfarande kvar i hårbotten och i fickorna och i skorna.....

















Här är utsikten från vårt hotell.Vi åt gott och billigt hela veckan. Här serverades tajine. Maten tillagas i en liten lergryta med toppigt lock.Här rotgrönsaker och kyckling som har puttrat ihop i minst en timma och smälte i munnen.


Nä, vi köpte aldrig någon matta. Men det fanns många vackra att välja emellan. När man skulle handla gällde det att pruta som tusan. Men inte för mycket, det var ett dealande hela tiden. En karl blev SÅ förnärmad när jag la ett skambud på en handgjord bricka i ceder och citronträ. -MADAM!!Där gick jag över en gräns.... Man skulle vara cool och sakta lämna butiken, var budet då ok kom de efter och man fick det till det ofta till det priset. Men man visste ju att det var alltid de som vann. Även när jag lyckades köpa ett halsband för 50 dirham och försäljaren till att börja med ville ha 350... Men ibland blev man ju galen. Man ville ju bara veta vad det kostade så man kunde betala och gå!
En dag gjorde vi en utflykt med Ahmed. Han tog oss i sin taxi till staden Taroudent. På vägen dit stannade vi på en nomadmarknad. Här sitter en man och har byggt upp en liten ässja och lagar bunkar. I ett annat hörn satt en medicinman med sina kryddor. Ena hörnet av marknaden bestod av kreaturshandel. Vi köpte varken getter, höns eller ägg, däremot nyplockade clementiner. På bilden är det citroner och chili.






Sedan var det återigen dags för vila och mat, och efter maten ett glas mintte.


Nästa dag åkte vi till souken, stadens stora marknad. Mycket att se och lyssa och lukta på. Köpte kryddor,te bröd, tomater och sjal... Ett par fina marockanska tofflor blev det med. En dag på stranden gjorde jag även en hennatatuering! Den kommer synas några veckor.



Gonatt Agadir, bakom muren går solen ner i Atlanten. Tack för en härlig minnesrik vecka!

lördag 27 oktober 2007

Rocka loss en lördagkväll

Har nu kommit hem från en härlig Marockoresa. Återkommer med bilder så fort jag skrivit klart min examinationsuppgift...
Till dess; håll till godo med en underbar fågeldans ! På med ljudet


http://birdloversonly.blogspot.com/2007/09/may-i-have-this-dance.html

onsdag 10 oktober 2007

Äntligen!

Dagens tips! Om man skickar ett sms till 72010 och skriver LITTPRIS, så får man ett trevligt sms som meddelar vem som fick årets Nobelpris i litteratur! Detta läste jag i GP, och gjorde genast detta. Det är väl imorron Horace öppnar dörren? Då är jag nästan på plats! Man kan sms:a samma nummer och skriva FREDSPRIS, så kommer även den infon till telefonen.

Det vi håller på med här hemma nu är att städa. Imorgon kommer delar av släkten från USA. Det ska bli jättekul, men det kräver ju lite förberedelser...
Mitt bästa städtips; lägg alla högar i stora ICA-kassar och ställ in i garderoberna. Ett problem kan uppstå; Det är redan fullt i alla garderober...



Här en bild på ett litet stickprojekt. Garnet har jag färgat själv. Det är ett tvåtrådigt yllegarn. Vi färgade garn i stekpåse när jag läste slöjd på min lärarutbildning på Klangfärgsgatan. Det var jättekul! In med garn och färg i ugnen, tror vi "grillade" härvan upp till 90 grader.Sedan var det bara att skölja och torka garnet. Här stickar jag ett par stora handledsvärmare. När de är klara ska jag tvätta dem i 60 grader i tvättmaskinen. Då kommer de att tovas sig och bli extra varma och gosiga. Fortsättning följer. I går fick jag mitt första garnpaket på posten!






Detta ska bli en mössa till vintern. Kommer inte ihåg vad garnet heter, men det är från Östgöta ullspinneri, prima kvalité naturligtvis!

torsdag 4 oktober 2007

Fuskbatik

Kolla, detta roliga tipset kom på textillistan idag!
Det ska jag prova i skolan nån gång.
http://www.husalyckan.com/slojd/pastareservage.html

(Obs! Lotta; Varning! Ingen information du bör ta del av.)

tisdag 2 oktober 2007

Bokmässan

Var så rädd att missa bokmässan, men jag kom dit! En stork stark ipren höll mig uppe samt kändisspotting med Ewa!


Där syntes Sven-Bertil Taube krama en man, Sven Nordqvist stilla komma vandrande med en kasse från någon hälsotidning och vi hörde Glenn Strömberg berätta om sina korkade svenska kompisar. Då undrade vi stillsamt hur klok är han då?


Inte en enda handarbetsbok inköptes, den hyllan är rätt full här hemma!


Jättemånga tidskrifter och tidningar och boken Bli fri från dina sömnproblem med kognitiv beteendeterapi, ligger på sänghyllan samt en hög böcker om lästräning och mediekunskap för pedagoger. Hur ska vi analysera detta? Vem är jag egentligen?

Ja tänka sig, jag är snart klar som lärare... Vadå läsa till lärare, undrar en snart 8-årig pojke som jag känner väl. -Hur gör man då egentligen?



Jag har inga bokbilder, men en bild på vår nya disktrasa. Så snygg i paketet, en lila och en grå. Men...hur fräch var den nya grå disktrasan?! Som blöt ser den helt sunkig ut!