söndag 28 oktober 2007

Resan till Agadir

Vi har varit i Marocko, i Afrika en vecka! Vad ska man göra när man är ledig om inte bada!? Atlanten var helt ok kan vi meddela.

Den afrikanska sanden finns fortfarande kvar i hårbotten och i fickorna och i skorna.....

Här är utsikten från vårt hotell.Vi åt gott och billigt hela veckan. Här serverades tajine. Maten tillagas i en liten lergryta med toppigt lock.Här rotgrönsaker och kyckling som har puttrat ihop i minst en timma och smälte i munnen.


Nä, vi köpte aldrig någon matta. Men det fanns många vackra att välja emellan. När man skulle handla gällde det att pruta som tusan. Men inte för mycket, det var ett dealande hela tiden. En karl blev SÅ förnärmad när jag la ett skambud på en handgjord bricka i ceder och citronträ. -MADAM!!Där gick jag över en gräns.... Man skulle vara cool och sakta lämna butiken, var budet då ok kom de efter och man fick det till det ofta till det priset. Men man visste ju att det var alltid de som vann. Även när jag lyckades köpa ett halsband för 50 dirham och försäljaren till att börja med ville ha 350... Men ibland blev man ju galen. Man ville ju bara veta vad det kostade så man kunde betala och gå!
En dag gjorde vi en utflykt med Ahmed. Han tog oss i sin taxi till staden Taroudent. På vägen dit stannade vi på en nomadmarknad. Här sitter en man och har byggt upp en liten ässja och lagar bunkar. I ett annat hörn satt en medicinman med sina kryddor. Ena hörnet av marknaden bestod av kreaturshandel. Vi köpte varken getter, höns eller ägg, däremot nyplockade clementiner. På bilden är det citroner och chili.


Sedan var det återigen dags för vila och mat, och efter maten ett glas mintte.


Nästa dag åkte vi till souken, stadens stora marknad. Mycket att se och lyssa och lukta på. Köpte kryddor,te bröd, tomater och sjal... Ett par fina marockanska tofflor blev det med. En dag på stranden gjorde jag även en hennatatuering! Den kommer synas några veckor.Gonatt Agadir, bakom muren går solen ner i Atlanten. Tack för en härlig minnesrik vecka!

4 kommentarer:

eva i halmstad sa...

Va fint där var, gillar sista bilden , ett tyg vägg eller en sjal.
Ha de gott, Eva.

Lena sa...

Tack !
Det är en mosaikvägg /Lena

Anna sa...

Lena så underbart det låter! Den där mosaikväggen var ju helt fantastisk! Fina tofflor på fin dam dessutom.
Jag vill också resa till Afrika.

Ismael sa...

Roligt att kunna se och läsa vad ni varit med om, man blir res-sugen. Den enda resa jag får gör för tillället är att cykla till & från jobbet.

Många kramar från en Lena till en annan Lena. Vi tidigt födda 60-talister, hade våra föräldrar ingen fantasi?!