onsdag 10 oktober 2007

Äntligen!

Dagens tips! Om man skickar ett sms till 72010 och skriver LITTPRIS, så får man ett trevligt sms som meddelar vem som fick årets Nobelpris i litteratur! Detta läste jag i GP, och gjorde genast detta. Det är väl imorron Horace öppnar dörren? Då är jag nästan på plats! Man kan sms:a samma nummer och skriva FREDSPRIS, så kommer även den infon till telefonen.

Det vi håller på med här hemma nu är att städa. Imorgon kommer delar av släkten från USA. Det ska bli jättekul, men det kräver ju lite förberedelser...
Mitt bästa städtips; lägg alla högar i stora ICA-kassar och ställ in i garderoberna. Ett problem kan uppstå; Det är redan fullt i alla garderober...Här en bild på ett litet stickprojekt. Garnet har jag färgat själv. Det är ett tvåtrådigt yllegarn. Vi färgade garn i stekpåse när jag läste slöjd på min lärarutbildning på Klangfärgsgatan. Det var jättekul! In med garn och färg i ugnen, tror vi "grillade" härvan upp till 90 grader.Sedan var det bara att skölja och torka garnet. Här stickar jag ett par stora handledsvärmare. När de är klara ska jag tvätta dem i 60 grader i tvättmaskinen. Då kommer de att tovas sig och bli extra varma och gosiga. Fortsättning följer. I går fick jag mitt första garnpaket på posten!


Detta ska bli en mössa till vintern. Kommer inte ihåg vad garnet heter, men det är från Östgöta ullspinneri, prima kvalité naturligtvis!

4 kommentarer:

Anna sa...

Det där städknepet är även mitt bästa tips och vi har underbara stickvindar. Fyra stycken närmare bestämt. Det var värre i lägenhet i stan. Garnet heter Visjö och troligen är den ena i färgen mullvad, den andra har jag svårt att se vad det är... Vad ska du göra för mössa? Nyfiken. Fint garn du har färgat! Kram till dig!

Anna-K sa...

Städtipset används också i Vänga! Jag brukar datera påsarna som sedan står kvar i garderoben i evighet, och ofta sammanfaller datumen på påsarna med någon fördelsedag i familjen. Konstigt va?

Lena sa...

Ja, jag är tydligen inte ensam- haha- att ta användning av städtricket.
Är detta ett i-landsproblem, eller!?

Lena sa...

ps garnet är helt riktigt Visjö, svart och mullvad. Hade hoppats att mullvaden hade varit mer brun, svårt att se färgerna på datorskärmen när man beställer. Köpte mönster till en dragspelsmössa. En vacker dag kommmer den på bild på bloggen!