söndag 11 november 2007

Filosofiska klubben

Marabou har introducerat en ny smak i sortimenetet och jag var inte sen att prova! Chokladkakan låg i väskan och hittades när jag vaknade på torsdagseftermiddan... Jag skulle bara vila lite, somnade och vaknade med 38, 6 i feber. Jag som aldrig har feber, skulle jag vara glad eller inte?!
Jag är en som kan ha feberfrossa och ändå visar termometern 36,5...

Men nu var var jag ju verkligen sjuk! Nu till chokladen; jag undrar hur de gör på chokladfabriken för att inte Nonstopen ska smälta? Chokladmassan är väl varm och då borde ju nonstopen smälta när den blandas i den övriga chokladen. Men nonstopen har fortfarande kvar sin färg i paketet. ÄR inte det märkligt så säg?!

Jag kollade på innehållsförteckningen och där stod det att chokladen innehåller bivax och shellack som ytbehandlingsmedel.

Den ytbehandling jag känner till är på trä, det har jag varit på föreläsning om när jag läste slöjd.

Shellack lägger man på kvistträ innan man målar, så inte kvistarna ska lysa igenom. Går det att äta också? Jag är skeptisk... men man kan visst äta masonit också,det sa vår lärare Lennart. Du är vad du äter......


Kolla istället mitt lyckofynd! Jag hade såna här troll när jag var liten. Älskade att fixa kläder och bostäder till dom. Inget finns kvar, men nu! Dessa troll (+ 7 småtroll till) hittade jag på Östhjälpen för 10:- ! (Second hand i Jonsered) Är de inte underbara, dessutom välklädda upp till tänderna! Kolla särskilt de två längst till höger.

5 kommentarer:

PetraO sa...

Åhh vilken nostalgikick med trollen, mina hade också små stickade klänningar. Och du, oavsett vad chokladen innehåller så är den grymt god - jag tryckte i mig en 200gramare - alldeles själv...
Kram Petra

Lena sa...

Bra gjort! Ja, den var god, det tyckte jag med.
Ska vi leka med mina troll nån dag!?

eva i halmstad sa...

Hej
Man ska nog inte läsa vad de är i när man äter godis, de är ju mer gott än nyttigt. Mycket gott.
Ha de GOTT, Eva.

Anna sa...

Är gärna med och leker med trollen. Jag sydde kläder till mina små penntroll och de "vanliga". Min kompis hade ett jättestort som jag var grymt avis på!
Ville sno med det hem mest varje dag!
Himla rolig Lena-reflektion om chokladen, ska köpa och prova.

Anna sa...

glömde säga att jag INTE ska läsa innehållsdeklarationen....