söndag 30 november 2008

Ära vare Gud i höjden...

...detta har jag gjort i slöjden! Första ljuset tänt i advent. Ljusstaken har jag gjort i bockat stål och satt på emaljerade färgglada brickor på kanten.

Traditionsenligt har jullandskapet kommit på plats. Årets nyhet ett fint utedass i keramik.
Dasset står höger om tomtens stuga, en tomte väntar på sin tur. Mossan är den samma år från år, lägg den bara i blöt så blir den mjuk!

Jag har gott om fina juldukar att frossa bland i juletid, många loppisfynd. Hur ska man tolka symbolerna på denna duk- flugsvampar och kyrkor?!
onsdag 26 november 2008

Minns i november...

Vi hade minusgrader ett par dygn. Nu är det plusgrader igen. Vår islykta är borta... Den gröna färgen kommer från karamellfärg.

Det är snart advent och jag ser fram emot att få tända alla ljus. Men visst var det alldeles nyss vi åt en bulle på en filt efter en skönt bad?

tisdag 25 november 2008

Jag ser ett mönster...

Så var det min tur att sticka spets. Det gick ju, jag kunde! Tack till Anna som gjort mönstret och lagt ut det på sin Stickfrossablogg! Tränade först på ett par små i alpacka, de blev lite vingliga. Nästa par är stickade i Karamell från Östgötagarn.Idag firar vi vår nioåring! Det blir lasagne och efter det en kladdkaka. Jag var ensam hemma när kakan bakades så det var jag som fick slicka skålen. Woohoo- gott!fredag 21 november 2008

restgarner och stuvbitar

Igår kväll kom det snö till västkusten , och tänk den ligger fortfarande kvar! Jag har stickat en restgarnshalsduk av mina alpackagarner. Virkade en kant runt. Här är lite stuvbitar från Frösö handtryck samt något IKEAtyg som blivit påsar, en liten liten necessär samt massa näsduksfodral. Det gröna tyget heter Umeå.


lördag 15 november 2008

Sticka med hamster

Här är det som blev kvar av Eskimå-garnet sedan jag stickat nya tofflor. Visste ni att den allra finaste alpackaullen egentligen är spunnen av hamsterfibrer....?!

Chikos flykt från mina stickor......

Idag har vi haft höststädning på samfälligheten. Jag hade inte riktigt koll på läget. När det var dags för höjdpunkten; fikastunden, beundrade jag den vackra glasbringaren med mjölk. En läcker sak, säkert från 50-talet i rött glas. Alla andra såg att det var saft i utan jag som trodde att det var mjölk. Glatt fyllde jag på saft i min kaffekopp. Oj då!
Gick in till vårt hus för att hämta mjölk. När jag kom tillbaka skulle jag hälla ut mitt saftkaffe. Min granne blev väldigt förvånad när jag snabbt grabbade hans kopp och hällde ut hans kaffe.
-Men hallå vad gör du?! Ridå.

onsdag 12 november 2008

Dvärghamstern Chiko

Min bror tycker vi är stolliga som frivilligt skaffat oss en gnagare i bur. Ja, vad ska man säga...
Jag föll till slut för trycket-skaffa husdjur. I lördags köpte vi bur och inredde och läste på om hur man bäst sköter om sin dvärghamster. Så i måndags flyttade hon in! Vi är alla mycket förtjusta i vår lilla dvärghamster Chiko.
Hon är nyfiken och undersöker allt och en hejare på att klättra! Det är lilla Chiko som går armgång högst upp i buren!

lördag 8 november 2008

tips om tävling

Ta chansen och vinn en fin stickbok hos Agata. Det har jag gjort!

måndag 3 november 2008

Stuvbitar blir små väskor

Man har sina ställen... När jag kommer till Stockholm vill jag alltid gå till
Tiogruppens butik. Får jag köpa lite stuvbitar blir jag glad och lugn. Igår sydde jag några små necessärer av mina senast vaxduksfynd. Ett smalt pennfodral och en liten väska till värktabletter t.ex. Hade tänkt fota dem i dagsljus, men nu är det ju mörkt ute när man kommer hem....


Det understa tyget är tänkt att bli en handväska.


Snyggt förpackade ob och ipren.söndag 2 november 2008

Uppmuntran och lästips

Under vårt Stockholms besök besökte vi
Tekniska museet

En av alla utställningarna handlade om uppfinningar gjorda av kvinnor. På väggen var det skrivet ledord av Désirèe Lindholm. De var skrivna för uppfinnare men jag tycker de gäller både i slöjdsalen och för alla människor;

Lär dig be om hjälp
Bryt inte ihop
Skaffa en mentor
Se inte hindren, kör på
Ge aldrig upp!

På nästa vägg stod det;

Ha kul!
Våga misslyckas
Tänk tvärtom!
Gilla allas ideér!
Se möjligheter!
Tänk fritt!
Alla är påhittiga!
Uppmuntra!
Ställ frågor!

Om du köper nya numret av tidningen Tara kan du läsa en artikel om stickgraffiti, samt få filmen Queen på köpet!

lördag 1 november 2008

Scoop från Sveriges Riksdag ?

Jag och barnen har varit i Stickholm ett par dar på höstlovet. Vi besökte olika tillhåll där det fanns garn och tyg och modellplan . Vi fikade och träffade vänner. En dag gick vi in i riksdagshuset. Efter en säkerhetskontroll a´la Arlanda släpptes vi in i plenisalen. Där avslutade just Leif Pagrotsky sitt anförande och jag skrek inte BJÖRKEKÄRR! högt, för det får man inte göra. (stadsdelen i Göteborg där han är uppväxt). Förhållningsreglerna var att vara tyst och inte störa. Man fick dock fota om man inte använde blixt. Jag beundrade den vackra väven Minnet av ett landskap. För intresserade kan meddelas att konstnären heter Elisabet Hasselberg Olsson och väven består av 200 olika grå nyanser. Tänka att det finns så många... Läste även att väven innehåller lin från Sveriges alla landskap och kallas därför Riksväven.I väntan på att det ska bli votering bland ledamöterna upptäckte vi följande! (obs-suddig bild!)
Längs bak i salen sitter en kvinna och stickar! Ser ni trots den uppförstorade suddiga bilden? Mannen framför tittar med längtan på hennes arbete - Åh tänk den som vore så smart att ha med en stickning att fördriva alla pauser med, tänker han. Jag tror bestämt att han nu varit och köpt sig några nystan och nästa vecka börjar han sticka en halsduk. Eller kanske en slipover, allt är möjligt.