lördag 1 november 2008

Scoop från Sveriges Riksdag ?

Jag och barnen har varit i Stickholm ett par dar på höstlovet. Vi besökte olika tillhåll där det fanns garn och tyg och modellplan . Vi fikade och träffade vänner. En dag gick vi in i riksdagshuset. Efter en säkerhetskontroll a´la Arlanda släpptes vi in i plenisalen. Där avslutade just Leif Pagrotsky sitt anförande och jag skrek inte BJÖRKEKÄRR! högt, för det får man inte göra. (stadsdelen i Göteborg där han är uppväxt). Förhållningsreglerna var att vara tyst och inte störa. Man fick dock fota om man inte använde blixt. Jag beundrade den vackra väven Minnet av ett landskap. För intresserade kan meddelas att konstnären heter Elisabet Hasselberg Olsson och väven består av 200 olika grå nyanser. Tänka att det finns så många... Läste även att väven innehåller lin från Sveriges alla landskap och kallas därför Riksväven.I väntan på att det ska bli votering bland ledamöterna upptäckte vi följande! (obs-suddig bild!)
Längs bak i salen sitter en kvinna och stickar! Ser ni trots den uppförstorade suddiga bilden? Mannen framför tittar med längtan på hennes arbete - Åh tänk den som vore så smart att ha med en stickning att fördriva alla pauser med, tänker han. Jag tror bestämt att han nu varit och köpt sig några nystan och nästa vecka börjar han sticka en halsduk. Eller kanske en slipover, allt är möjligt.

3 kommentarer:

Anna sa...

Vilken rolig bild! Smart dam som fattar hur man får tiden att vara meningsfull!

Anonym sa...

Det där med att riksdagsmän brukar sticka är väl ingen nyhet - tänk så många som inte är närvarande vid viktiga voteringar!
Tack för ett intressant inlägg!

Carina sa...

Jag har faktiskt aldrig hört talas om någon som suttit i plenisalen och stickat förut. Men Johan Lönnroth (v) satt i alla år och virkade i plenisalen och på alla andra möten också.
Carina