lördag 31 maj 2008

En svensktillverkad randig tröja

Det blev ett par meter s trikå-köp från E-slöjd! Första alstret blev en tröja, jag har blandat tre olika ränder i turkos. Kvar i påsen ligger det lite röd-oranga ränder och väntar. Jag har vilat min handled från virkning och stickning, nu mår den bra. Tack för glada tillrop - Det gjorde susen! Att sitta vid symaskinen var inga problem. Har varit på IKEA och fyndat lite bland alla deras fina tyger. Har nu fått inspiration till att sy väskor. Trodde jag fotat tyghögen, men det hade jag inte.... Får visa när jag börjat sy istället.

torsdag 29 maj 2008

Den blomstertid nu kommer...

....med lust och fägring stor. Frömjölet kliar i ögonen men det blommar vackert i rabatten! Alliumbollarna är så fina och än har inte sniglarna gett sig på dem. Rådjuren vet jag i allafall ratar dem. De åt dock som vanligt upp mina tulpaner.

Jag tror de här häftiga blommorna heter Honungsklockor. Knopparna står som långa spjut och vajar och nu börjar de slå ut. Bilden är inte så tydlig, ska fota igen när de slagit ut helt.


tisdag 20 maj 2008

Sparbössa

Is wool your dirty little secret too? står det på denna underbara sparbössa som jag nu lägger mynt i. Jag tror vi är många som har detta intresse. Men doktorn som undersökte min onda handled verkar inte ha det. När jag sa att jag handarbetade ganska mycket visades inte så stor förståelse. -Du får väl göra det lite mindre då?? (typ-det är väl inte så svårt?) Jo tänk för att det ÄR det! Är det ordet handarbete som ger fördomsfulla tankar? Får människor i allmänhet bilder på äldre damer som virkar gardiner? Men vi som handarbetar vet ju att det är mer än så!
Länge leve alla tanter och länge leve allt handarbete!

söndag 11 maj 2008

Pingst


Och det blev pingst, hänryckningens tid.... Jag har fått ont i höger handled och vilar med handarbetet ett tag, hoppas värken ska ge med sig. Istället har jag varit ute och njutit av allt vackert som nu sker i naturen.
I morgon är ingen Annandag utan en annan dag, en vanlig sketen måndag.

fredag 2 maj 2008

Nåltovning


Jag har tagit fram min kasse med ull och provat lite nålfiltning. Den grå bottenplattan är en stickad tröja som är körd i 60 grader. Då tovade den sig så fint, det är bara att klippa ut de delarna man behöver. Det är billigt och enkelt att nålfilta, det går åt så yttepytte lite ull- det är bra!