måndag 31 mars 2008

onsdag 26 mars 2008

Varsågod Henrik Schyffert!

Henrik Schyffert var intervjuad i söndagens DN. Reportern ställde bl.a. frågor om smart humor. Schyffert svarar; När jag gick hit gick jag förbi MacDonald´s och då satt en kille och försökte ta kort på sin hamburgare. Då började jag skratta. Det är en ny grej, att man ska dokumentera all skit man har precis framför näsan. Då tänkte jag att det där skulle man kunna göra ett skämt om. Ja, Henrik, här är mina bidrag. Gör nått kul om det om du kan?! Favvoplatsen i soffan där jag helst sitter och stickar. Just nu produceras det varma raggsockar. Och så en bild på 2 nysydda fleeceluvor- kul eller hur!

Här ett bonusklipp! Så här vykortsvackert var det utanför köksfönstret i morse!



tisdag 25 mars 2008

Påsklov eller sportlov?



Under påskhelgen åkte vi till Värmland och Hovfjället för att få lite snö och skidåkning. Tillbaka i Göteborg skrattar vi, här vräker snön ner mer än någonsin! Jag har varit ute och skottat i en timma och är genomsvett- vilket träningspass!
Jag har tyvärr haft mer påhälsningar av fulingar som vill sprida virus genom att skicka infekterade länkar i kommentatorbåset. Hoppas ingen blivit smittad. Påskinlägget är borttaget och fr.o.m. nu blir alla inlägg granskade innan publicering...
Till Linda och er andra som undrar hur kycklingarna är gjorda; kroppen är våttovad, näbben har jag satt dit med hjälp av tovningsnål och ögonen är små pärlor. Ben är ditsydda av ett hårt tovat (jag menar tvinnat!)bomullssnöre. Jag knöt dit ett extra snöre så det blev fina klor!
Det är så kul med alla kommentarer, fortsätt gärna. Jag hoppas det kommer funka med den lilla extra kollen!

ps. Ett par timmar senare. Ang. Skicka kommentarer; Jag tar bort förhandsgranskningen, hoppas att det ska funka enbart med ordverifieringen. ds.

tisdag 18 mars 2008

Mars mars måne-jag kan lura dig tlll Skåne...

I söndags vitsippor, i måndags snö. Så kan det bli!
Så här ser det ut på vår altan.
Jag har lyckats slarva bort min pressarfot till min symaskin. Ytterst irriterande.
Jag bara la den på bordet när jag skulle sy med en specialare till min fina Pfaff, och vips så passade den lilla standarfoten på att försvinna. Nu har jag skickat efter en ny. I sökandet hittade jag en hel del annat och det blev städat i lådor o hyllor! Bl.a hittade jag min dagbok från barndomen. Det står Min hemliga dagbok på framsidan men här ska ni får höra vad jag skrev
Söndagen 21 januari 1973
Nu har äntligen snön kommit. Det började i onsdags, och nu håller det på jämt. Skolan har börjat och vi har fått en ny fröken i teckning och religionkunskap. Hon är..Hon är faktiskt dum! Fast ibland är hon bussig men det är sällan. I slöjd har vi fått tillbaka B.R. Hon är också dum fast hon är snäll ibland. I slöjden har jag gjort en blå kudde med ett broderat päron på. Nu håller jag på med en vit handduk.
Av mina lärare minns jag ingenting. Den vita handduken tror jag att jag kommer ihåg. Jag sydde den med blå undertråd...

söndag 16 mars 2008

Vårtecken

Äntligen har stickgraffittin nått Sävedalen! Vår rondellhund har fått en liten vårdräkt minsann...
Och i Delsjöterrängen tittar nu redan vitsipporna fram

Å snart är det påsk och då tittar det fram små hönor och kycklingar här och där. Här har vi en virkad ullhöna som gärna värmer lite ägg. Hon är virkad efter ett mönster från boken Min stora hobby virka och sticka från 1973


torsdag 13 mars 2008

Angorakaningarnspulsvärmare

Pulsvärmarna i handspunnet angorakaningarn är klara. De värmer skönt bl.a. när man spelar Battlefield. Båda pulsvärmarna väger endast 25 gram så det var ett drygt garn. Nu får jag ett par också!


tisdag 11 mars 2008

Rondellhunden

Så roligt, vi har fått en rondellhund igen! Det fanns en i julas som tyvärr försvann. Sent en natt smög vi ner till rondellen och satte på den lilla hunden en tomteluva och ett reflex. Vår nya hund borde få något snyggt stickat kanske?! Eller ska jag sy något piffigt? Jag köpte en ny overlock förra hösten och nu har jag äntligen haft tid och ork att gå kursen som ingick i köpet! Det ska bli kul att börja sy igen, ni ska få se vilka fräcka sömmar min cover style kan fixa!


Varning för virus

Hej vänner! Tyvärr är det inte bara snällingar som bloggar. Jag måste varna för virus. Förra veckan hade en för mig okänd lämnat kommentar. Under namnet fanns en länk ;Visa mer. Där klickade jag ju glatt och på så sätt fick datorn virus. Viruset bestod av ett program som varnade att jag fått virus (!?) För att få bort skiten skulle man registrera sig och det kostade naturligtvis en summa samt om jag HADE registrerat mig hade väl datorn fått ännu mer skit...

Nu har vi städat och vårdat datorn och allt ska vara bra igen. HA!

Idag hade ytterligare en okänd lämnat kommentar Namnet Fenrisar (kl 05:23 typ) Under namnet fanns en klickbar länk: Se här. Det gjorde jag ej utan jag tog raskt bort hela blogginlägget. Bara snälla bloggkamrater är välkomna hos mig, jag undanber mig dumma virus!

Idag har jag min första VAB-dag, L har feber