onsdag 29 juni 2011

En skön stund i skuggan

Satt flera timmar i skuggan och myste. Virkade, läste tidningen och kollade datorn.

Brevbäraren hade mycket rolig post med sig. Jag fyndade på Stickfrossas rea och äger nu ett prickigt fodral till rundstickorna. Anlände i ett prickigt paket-fint!

Tre mössor har det blivit till insamlingen av mössor till sjukhuset i Kongo. Utgick från ett mönster jag fann på Husmorsskolan . Jag la till ett förkortat varv längst upp/fram på hättan. Det gör att hättan kommer fram lite längre i pannan på bebisen.
Har använt samma garnkvalité men olika storlek på nålaran- 2,5 & 3,5. Nu ska de packas och skickas iväg. Har tänkt på kvinnorna /mammorna hela tiden jag var virkat.

Ps. Den tredje mössan är ingen hätta utan en "vanlig" virkad mössa. Började mössan så här;
Först 4lm, fäst med sm. 1a varvet:2 fm i varje maska.
Sedan ett hålvarv; 4 lm, *hoppa över en maska- 1 stolpe, 2 lm* avsluta varvet med en sm i första lmraden. Efter det ökade jag allteftersom -provade mig fram för rätt bebisstorlek.

5 kommentarer:

AnNie sa...

Hej,jättevackra färger du har i dina hättor. Ser jag helt fel eller har du en blomma typ i startrutan på hättan? om du vill får du gärna förklara hur du gjort för jag kan inte få mönstret från husmorsskolan att fungera i mina händer.Ha det bra mvh anita

Lena sa...

Hej Anita! Jag var inte så tydlig, den tredje mössan var inte en hätta. Tack för att du påpekade, jag har uppdaterat nu ;) Jag tyckte också det var svårt att få till en bra "startplatta" Husmorsskolans hätta.
Den andra blev bättre än den första- jag provade mig fram! Lycka till! Jag har också beställt boken Värma liten!

Ing-Marie i Säter sa...

Vilka söta mössor. JAg ska ut på långresa. Det blir nog lite virkning att fördriva tiden med.

Anna sa...

fina mössor i fina färger :)

Maja sa...

Hej, Lena!

Så roligt att se att du virkat "mina" hättor! Såg dem ju på bilden från Dagens redaktion... blev jättebra med det förkortade varvet också. Ett smart sätt att få hättan att nå lite längre fram i pannan. Ska se över beskrivningen för startplattan om jag på något sätt kan göra den tydligare... eftersom flera av er tyckt att det var svårt att komma igång. Är det något särskilt moment som är svårt?

Många hälsningar från Maja