torsdag 15 april 2010

Axelvärmaren

Fota grönt är inte lätt. Jag köpte ett underbart vackert grönt garn från Wålstedts Spinneri. Två härvor inskaffades från Karma garnbutik och då fick jag även mönstret till TantKoftas axelvärmare. Den har jag nu stickat och jag är så glad över garnet. Det är så vackert och efter att ha tvättat det är det mjukt som mossa.

Jag vet precis hur de duktiga spinnarna på Wålstedts spinneri har gjort- Någon har åkt till fina skogen vid vårt torp på Småländska höglandet, där har de slagit sig ner vid en tall på den mjuka mossan och spunnit detta vackra garn direkt från marken. Ja, så har det gått till, det tror jag bestämt. Garnet har gett mig habegär-vill ha mer. Måste nog göra en kofta nu.............
tisdag 13 april 2010

Ny vårväska

Av en stuvbit från Ljungbergs textiltryckeri i Lerum och 3 gamla dragkedjor har jag sytt mig en ny väska. Axelbandet har jag köpt av en knalle på Olskrokstorget i Göteborg.

Gjorde både infodring och foder och innerficka men botten i väskan ser man visst inte...

Nu får jag väl gå på promenad.


torsdag 8 april 2010

Broderier & Brumbrum

Blir lite tårögd när jag hittade dessa broderier. L var bara 3 ½ när han målade bilden Mamma cyklar. Jag gjorde ett broderi av hans teckning.


När A var liten producerade han säkert hundratals bil & parkeringsteckningar. En av dem har också blivit applikationsbroderi.


Tut-tut. Ambulansen hette enligt A bulaj.
Långtradare med släp kommer runt hörnet.


Barnen har fostrat mig att gilla bilar... Denna i bomull virkade jag idag efter mönster från


Virkverket. Bilen ser ut att ha fått pyspunka på bakdäcket. Jag virkade med nål 3.5, ska använda mindre nål nästa gång.


Virkverket kommer att ge ut en bok till hösten, den ser jag fram emot!

måndag 5 april 2010

Diamond shawl

Sjal klar. Den lila färgen på Colinettes Jitterbug garnet är djup och fin. Tror jag ska blocka om sjalen, tycker den drar ihop sig och blir som en halsduk istället för en sjal. Vill gärna sticka mer med det garnet men ska då välja ett "mindre" mönster. Här

är mönstret jag stickade efter


En blogg med charm! Det tycker Carina att jag har. Det var roligt att få en sådan fin utmärkelse-Tack så mycket Carina!


På Ewas arbetsblogg kan ni läsa om både boktips och Grötö
fredag 2 april 2010

Påskfint


Huset har fått nya påskvimplar. En liten bunke med pärlhyacinter får pryda trappan. Glad Påsk önskar jag er alla! Här i Sävedalen lyser nu solen efter nattens regn.