torsdag 22 oktober 2009

So you think...

du kan sticka spets? Jodå, jag läser allt flera stickbloggar och förundras över alla som stickar megastora sjalar i drivor efter engelska mönster -fullproppade med komplicerade mönster.
Själv vill jag likt Ferdinand bara sitta i min soffa och sticka räta varv med rundsticka... !

Lugnt och fint. Men man påverkas ju av allt man ser och läser så nu var det dags-

Valde ut ett spetsmönster-hästskospets i Hammerskog/Wincents bok Sticka mera.

Garnet är underbart mjukt och gosigt, ett ekologiskt alpacka och jag har stora stickor 5,5.Har nu försökt dokumentera det hela men attans vad det är svårt att fotografera. Här kommer min stickning; ute/inne/ med blixt/utan blixt/skarpt och oskarpt
Hur det går? Åjovars. Man måste vara superkoncentrerad och hålla räkningen. Fördelen med det är att det inte går att tänka på jobbet eller allt hushållsarbete som borde göras!
ps. ett par timmar senare; Det går riktigt bra. Jag kan sticka spets ;)
Vab dag idag och vi har fått äpple från grannen. Det blev en kaka.


å titta vad sonen ställde in i kylen! Jag, Ewa och Anna-Karin är anmälda till Grötö. Vi skickade anmälan ca 15 minuter efter att biljetterna släppts men då var de slut! Rena rockkonsertyran. Nu får vi bo på Björkö istället. Hoppas vi får vara med på fredagskvällen...tisdag 20 oktober 2009

Som ett brev på posten...

... kom idag ett liten necessär från Gudrun Sjödén. Passar perfekt till mina kablar. Har städat bland stickor och tillbehör och behövde sy en liten väska, nu behövdes inte det.Så bra! Här är min samling av stickor, virknålar samt allmänt löst tillbehör.

Köper inte så mycket garn men men idag var det dags. I en hylla på Deisys på Avenyn låg ett mjukt vackert alpackagarn, nu är det mitt. Ska tillsammans med silkealpackan bli nått värmande för halsen. Det blålila + lila garnet åkte med i rena farten.


lördag 17 oktober 2009

Helgnecessär

Jag har sytt mig en liten necessär. Material; billig vaxdukstuv från 10-gruppen.

Mina andra necessärer är för stora. Den här är perfekt för lilla resan. Sminkväska har jag fått sluta med. Dessvärre har både ögon och ansikte blivit superkänsliga för även de snällaste sminkprodukter. Jag reagerar t.o.m. på de "snällaste" produkterna. Har nu hittat en go lotion som inte kliar. Vilken tur! För övrigt får man alltså köra naturlig skönhet...
tisdag 6 oktober 2009

Småvarmt i oktober

Oktober månad är det och dags för en ny väska till jobbet. Detta fina tyg är ritat av Cilla Ramnek för IKEA. Sydde den i dubbelt tyg så den är stadig och tålig. Annars är det lite småvarmt som gäller, pulsvärmare och mobilvärmare som virkas fram.

Dessa blå pulsvärmare är virkade av ett litet restnystan handfärgat yllegarn från ett kvinnokollektiv i Uruguay- Handpainted yarn. Bakgrunden syns inte så bra men det är tapetprover jag tiggde mig till igår till jobbet. Fick 2 gamla pärmar som är fyllda av jättefina färgprover. Det kommer nu användas i skolan t.ex att vika askar av. ( Jag var inte den första läraren som varit där!)Min bästa virknål! Har nu skickat efter fler, får inte lika ont i handleden när jag jobbar med den.