torsdag 22 oktober 2009

So you think...

du kan sticka spets? Jodå, jag läser allt flera stickbloggar och förundras över alla som stickar megastora sjalar i drivor efter engelska mönster -fullproppade med komplicerade mönster.
Själv vill jag likt Ferdinand bara sitta i min soffa och sticka räta varv med rundsticka... !

Lugnt och fint. Men man påverkas ju av allt man ser och läser så nu var det dags-

Valde ut ett spetsmönster-hästskospets i Hammerskog/Wincents bok Sticka mera.

Garnet är underbart mjukt och gosigt, ett ekologiskt alpacka och jag har stora stickor 5,5.Har nu försökt dokumentera det hela men attans vad det är svårt att fotografera. Här kommer min stickning; ute/inne/ med blixt/utan blixt/skarpt och oskarpt
Hur det går? Åjovars. Man måste vara superkoncentrerad och hålla räkningen. Fördelen med det är att det inte går att tänka på jobbet eller allt hushållsarbete som borde göras!
ps. ett par timmar senare; Det går riktigt bra. Jag kan sticka spets ;)
Vab dag idag och vi har fått äpple från grannen. Det blev en kaka.


å titta vad sonen ställde in i kylen! Jag, Ewa och Anna-Karin är anmälda till Grötö. Vi skickade anmälan ca 15 minuter efter att biljetterna släppts men då var de slut! Rena rockkonsertyran. Nu får vi bo på Björkö istället. Hoppas vi får vara med på fredagskvällen...4 kommentarer:

PetraO sa...

Heja Lrna vad du är duktig med spetsstickningen och vad roligt att du ska till Björkö! Kram

Lena sa...

Hej Petra!
Jag har anmält mig till rondellvirkningen- hoppas få träffa dig där. Lite orolig att de platserna också tagit slut.Hoppas inte!

Anna sa...

Woo Hoo, så bra du kommit igång! Värsta proffshalsduken!
Kakan till mig sa du?¨

Lena sa...

Gapa så kommer den! Chokladbollarna är borta, konstigt. Har stickat hela kvällen, det har gått jättebra-Stolt o nöjd OCH..imorron är det fredag woohoo