tisdag 30 september 2008

Gosig halsduk





Min halsduk är snart klar. Jag ska bara virka klart lite snygga kanter på den.



Jag vill så gärna ta lika snygga fotografier som Petra men det kan jag inte riktigt. Här har jag i allafall provat med och utan blixt :) Sedan krånglade kameran och sa att minneskortet var fullt fast jag bara tagit 14 bilder. Ahhhh



Här kan jag visa lite stick- och virkprojekt som ligger här och där och väntar på andra tider.

Med dessa påsar vill jag passa på att citera Robert Broberg ; Målet är ingenting -Resan är allt


Det gäller inte alltid att bli klar, utan att njuta av att ha ett arbete i händerna. Det ger vila och ro.
I påsarna finns bl.a kommande små virkade djur, grytlappar och sockar.


















fredag 19 september 2008

Kryckgrafitti och baginbox i skolan

Det är jag som är en av skolans lärare i slöjd. En av mina uppgifter är stt sprida slöjdkultur, eller hur? Har man då en kollega som har ont i foten och måste använda kryckor som är grå är det dags att missionera- Ull och färg gör männskan glad!! Eleverna frågade -FICK du göra det?

Återanvändning-JA! När vinet är slut är det dags för pyssel. Visste du att en baginbox inklädd i glansigt papper blir perfekt för en klassuppsättning skrivböcker? Nu vet du.


En kollega sa; Det sägs att folk i allmänhet själ så mycket från sina arbetsplatser. Det gäller inte lärare. Pedagoger ser skatter i allt. Mmm det där ska jag ta hand om -det kan vi använda i skolan. Så lärare tar med sig saker hemifrån till jobbet istället...



tisdag 16 september 2008

En halv tisdag





Ledig dag. Köra L till tandläkaren. Handla mat och dricka kaffe. Sticka lite på en halsduk, detta varvet i garn från Östgöta ullspinneri. Sitta vid datorn, jobb blandat med nöje.




Gjort rotfruktsgratäng och ätit av den- det var gott





Skrattat åt det fina kortet min syster skickade. Bilden är från Wanåsparken i Skåne.


Tittat på mina fina blommor som ännu blommar vackert




Fick ett tips på Medeas blogg om tidningen Ottobre. Jag trodde det endast var en tidning för barnkläder, men nej! Finfina mönster upp till stora storlekar. Nu är jag jättesugen att SY!! JAg har köpt tidningen idag. Här är den bredvid min kalender som har fått ett tyg från Frösö handtryck på sig. Nästa punkt på tisdagen blir att vika tvätt..............

fredag 12 september 2008

Sticka ditt bröllop?

Har du lite tid över? Varför inte anordna ett stick-bröllop!?
Hittade underbara bilder från ett bröllop i England. Det finns 2 gallerier att se bilder på. Här finns både champagneflaskor, brudbukett och tårta som är stickade.
Kolla även vidare på andra länkar på deras sida...

tisdag 9 september 2008

Årets första julduk

Fina broderade duken hittade jag i lördags på loppis. Löparen är en meter lång och ingen tomte är den andra lik.



måndag 8 september 2008

Välkommen till slöjden

På en skola i en stad finns nu en fin välkomstbild...
Den sitter säkert mellan två glas-skivor och hälsar eleverna välkomna in i slöjdsalarna.





Har varit på torpet och stängt för säsongen. Nu blommade krassen som bäst.
Vi hade sett fram emot att skörda de första äpplena på vårt Transparant Blanc. Någon annan hade hunnit före. En hungrig älg hade totalt länsat hela trädet, kvar var bara några ynkliga små pinnar.




Flera blommor kom med hem - härligt!





tisdag 2 september 2008

Men vad är detta för textilmojäng?



Min grannes svärmor var var en kvinna som kunde de flesta textila teknikerna. Nu har H fått en korg med diverse ting efter sin svärmor, bland handspunnet garn och annat låg denna prylen. Är det någon som har en aning om vad det kan vara?Handtaget med nålen på går att föra i sidled. På handtaget sitter en grov nål och över den en nålspets. Hela saken är ung. 20 cm lång. Vad tror ni? Kan det vara nån broderimaskin???

Om ni inte såg den underbara filmen Broderier när den gick på TV häromsistens rekomenderar jag er att genast hyra den. Se och njut!! På Partille bibliotek finns den t.ex att låna.