torsdag 14 februari 2013

Botanica

 Jag passerade Ljungbergs Textil i Floda i går. Vilken tur att jag gick in! De hade 50% på ett tyg/kund. Hittade detta underbara Botanica av Maria Åström. Det blir fina gardiner till köket. Erbjudandet på 50% gäller till 5 mars för er som bor nära.
 Sportlovet har gett mig gott om sticktid, härligt. Nu har jag blockat en trekantssjal i Drops Eskimå. Garnet är vackert melerat i brun/grönt/turkos.

tisdag 12 februari 2013

Baskrar

 Jag  har nu stickat tre stycken baskrar efter Tant Koftas geniala baskermönster. Den bruna i hennes eget mjuka angora /merinoull. Den svarta är stickad i en grövre merinoull-Artesano washable wool.
Jag handtvättade den när jag var klar, då växte den?! Den blev en storlek större och blev en annan typ av mössa helt enkelt. Så kan det gå!


tisdag 5 februari 2013

Dags för uppdatering


Jag har stickat en kofta i Rowan fine tweed. Provade en uppstickad modell på 2Knit i Göteborg och önskade mig sedan garn o mönster i present. Så FICK jag det när jag fyllde år! Mönstret heter Omarbetad Kofta-Rowan modell och även jag gjorde en omarbetning av mönstret. Koftan är stickad från ärm till ärm, sedan plockade man upp maskor runt hela "oket". Jag valde att sticka på rundsticka och klippte sedan upp mitt fram. Mycket nöjd med garn och modell. Ärmen är trekvartslång och är inte i vägen när man jobbar.