söndag 23 oktober 2011

Basker

Har stickat PetraOs basker. Originalet är gjort i Onion organic , själv stickade jag i Järbo saga. De hade den gröna nyans jag ville ha. Provade Petras basker i butiken Tummelisa, men tyckte den var för liten. Har nu stickat om den ett par gånger, jag ökade lite väl mycket! Ska göra en till i svart. Har köpt 100 gram Artesano merino, kommer bli mjukt o fint.

fredag 14 oktober 2011

Garnet tog slut.

Köpte Ann-Mari Nilssons fina bok Sticka halsdukar, kragar snibbar. Tog tre gamla nystan ur gömmorna och började . Inte har jag sparat etiketten och garnaffären i Majorna finns inte kvar. Nu räcker inte garnet så jag får repa upp veckans jobb...

torsdag 13 oktober 2011

Vaxduks-stuvar

Kompisar i Stockholm har hjälpt mig köpa vaxduksstuvar på 10gruppen på Götgatan. Det räcker till många väskor och necessärer!

torsdag 6 oktober 2011

Vridna sockar

Släktens färskaste lilla sötnos ville ha alpacksockar sa han till mig. Jag stickade två par, svarta och ett par gröna . Mönstret kommer från boken Värma en liten. Jag har stickat resår och förskjutit maskorna vart fjärde varv, då blir hela sockan en spiral och sitter bra på plats utan häl.