lördag 16 juli 2011

Resfebern stillas med sömnadDet är ju så kul att sy väskor, eller hur. Jag ska ut och resa och har sytt mig en ny praktisk handväska i en vaxduks-stuv från Ljungbergs tygtryck. En stor ficka med blixtlås på utsidan.
Väskan är stor nog att rymma tidningar och inuti har telefonen fått ett eget fack.
En klargul vaxstuv som jag köpte för 10 kronor är nu förvaring för pass och biljetter. Alltid rotar man efter de viktiga handlingarna, nu har det blivit ordning på torpet ! Till det gula tyget var jag ju tvungen att välja en blå dragkedja.
All inclusive!

fredag 8 juli 2011

Tovat kamerafodral

Var på en liten husmorssemester i början av veckan. Småland och goda vänner lockade.
När man är ensam vid ratten är det viktigt att stanna och rasta ofta. Jag körde några mil extra och rastade i Kinna! Där finns mängder av tyg o garn att klämma på . Fast jag inhandlat garn i Eksjö så slank nu några mer nystan ner i korgen. Ett nystan Fritidsgarn för 25 kronor blev bl.a ett kamerafodral. 22m på stickor 5. Sydde sedan ihop det och så fick fodralet åka med i en 60-tvätt. Det krympte nästan inget på bredden, men 4 cm på höjden. Har virkat fast en tamp som stängningsanordning.

På Erikshjälpen väntade den vackra handduk. Bara 15 kronor.
Ps. Den prickiga vaxduken är inköpt på Stoff & Stil som nu öppnat i Bäckebol , Göteborg.
Farligt ställe, alldeles för mycket Bra&ha tyger...

fredag 1 juli 2011

Symöte i StabyIdag hade vi symöte, några trevliga mammor, ungdomar och jag ! På altanen virkades det och inne lagades det mat och kläder. Vi vid köksbordet koncentrerade oss på att sy väskor.
Det här måste vi göra om!

Jag har strul med mitt iPhoto i datorn. Bilder jag redigerar kommer upp oklippta när jag laddar dem till bloggen. Vet ej varför.