torsdag 30 juni 2011

Vita & Gröna prickar

En svart stuv blev en topp med kort ärm idag.
Vit bomull med gröna prickar blev en tunika. Modellen kommer från Burda Plus V/S 2011.
Fast jag tog bort trumpetärmarna och gjorde dem korta istället.

onsdag 29 juni 2011

En skön stund i skuggan

Satt flera timmar i skuggan och myste. Virkade, läste tidningen och kollade datorn.

Brevbäraren hade mycket rolig post med sig. Jag fyndade på Stickfrossas rea och äger nu ett prickigt fodral till rundstickorna. Anlände i ett prickigt paket-fint!

Tre mössor har det blivit till insamlingen av mössor till sjukhuset i Kongo. Utgick från ett mönster jag fann på Husmorsskolan . Jag la till ett förkortat varv längst upp/fram på hättan. Det gör att hättan kommer fram lite längre i pannan på bebisen.
Har använt samma garnkvalité men olika storlek på nålaran- 2,5 & 3,5. Nu ska de packas och skickas iväg. Har tänkt på kvinnorna /mammorna hela tiden jag var virkat.

Ps. Den tredje mössan är ingen hätta utan en "vanlig" virkad mössa. Började mössan så här;
Först 4lm, fäst med sm. 1a varvet:2 fm i varje maska.
Sedan ett hålvarv; 4 lm, *hoppa över en maska- 1 stolpe, 2 lm* avsluta varvet med en sm i första lmraden. Efter det ökade jag allteftersom -provade mig fram för rätt bebisstorlek.

söndag 26 juni 2011

Spindlar?

En okänd mamma tyckte att mina byxor var en bra plats att lägga sina ägg på. Hmm, jag var inte lika förtjust. Var det blivande spindlar månne?

Äntligen har jag sytt i tappade knappar. Vaxade sytråden , hoppas knapparna ska sitta kvar lite längre nu. Virkar också på 2 nya babymössor i olika modeller.

onsdag 22 juni 2011

Värma liten





Jag behövde en fotomodell och min granne Linnea ville gärna hjälpa mig. Tack sötnos! Jag läste om insamlingen av babymössor till Panzisjukhuset i Kongo. Läs mer om insamlingen på
bloggen Kyrkkaffe.
Jag besökte garnrean på Tummelisa idag, och köpte bl.a ett nystan Catania color Fashion.
Virkade en liten hätta efter ett mönster jag hittade på Husmorsskolan. Jag ska virka en till och göra några /något varv extra, för jag tyckte inte den räckte till över pannan. Ska även göra snodden i en avvikande färg så den syns bättre.

Ps. Här kommer en länk till om Värma liten-insamlingen + fler mönster. "Behovet av babymössor är alltid stort på Panzisjukhuset i Kongo där läkaren och Olof Palme-pristagaren Denis Mukwege är ansvarig. På Panzisjukhuset vårdas kvinnor som blivit utsatta för sexuellt våld - och deras barn. "

söndag 19 juni 2011

Påsar till lavendel mm.

Kompisen frågade om jag kunde sy några lavendelpåsar. Det var ett bra sätt att använda sina små stuvbitar, så jag fortsatte göra flera i rena farten. Här är tyger från Frösö handtryck, ritade av Karin Mannerstål, Pia Wallén och Karin Aronsson
18x20, jag vet inte vem som ritat mönstret.
Små gamla dukar i linne har fått nytt liv som påsar.

lördag 18 juni 2011

Allting har ett slut....

Igår tog vårterminen slut så också mitt mönsterpapper. Jag har haft en megarulle som räckt i över 20 år (!) men nu tog den slut. Har klippt till en tunika efter ett BurdaPlus mönster i ett småprickigt bomullstyg. Den närmsta tiden ska jag försöka avsluta en del sy-UFOs som ligger och skräpar. Ledigheten smakar gott!

söndag 12 juni 2011

Gå på loppis eller ha själv?

Vi har i många år hyrt ett gammalt soldattorp. Nu har vi sagt upp abonnemanget och vi var ju därmed tvungna att tömma huset. Nu var det paybacktime! Jag som fyndat mycket på loppis under åren skulle låta sakerna gå vidare. Dags att glädja andra och bli ytterligare en länk i detta underbara kretsloppstänkande som ju begagnatmarknaden är. Vi hyrde en plats på Heden i Göteborg i lördags och sålde riktigt bra. Pojkarna fick 175 kronor för sin bilbana annars såldes det mesta mellan 1-25 kronor. Det var nog lika kul att ha loppis själv som att gå på loppis.

torsdag 2 juni 2011

Tygskryt

Tygrea på Ljungbergs tygtryckeri i Floda. Jag gick loss i stuvhögen. Ett rött vackert tyg hade ingen prislapp, jag frågade i kassan -Vad kostar den här? Tja... 50 kronor. Ni som också älskar tyg förstår min glädje när jag kom hem med över 2 meter Viola Gråstenstyg. Iiiiiiiiiii
Märkesfreak - jag ?! Ur min väska sydd av tyg från Frösö handtryck tog jag fram min plånbok i tyg tryckt på Jobs i Dalarna. Jaja. Trevlig helg!
Ps. Lena goes Facebook. Gillar du inlägget kan du klicka i JA-rutan ;)