måndag 28 februari 2011

Frösö handtryck

Världens bästa brevbärare bor i Krokom, bara så ni vet! I Krokom ligger Frösö handtrycks lokaler. Nu ska de flytta tillbaka till Frösön, och har därför flyttrea. C. gick dit och köpte några påsar smågodis/stuvbitar och skickade till mig. Hurra! Jag har också köpt en bit av tyget Göteborg av Anna Wiktorsson, men det var inte rea. Ska nu sy en toppenbra väska av det! Återkommer . Kolla in deras nya designer Pia Wallén. Hon har fått Elle Interiörs pris för sina tyger inspirerade av Chanel, Lagerfeld och Rabanne

lördag 26 februari 2011

Symässan 11


Symässa i Göteborg. Hade inte planerat att besöka den, men... Hade vägarna förbi idag och gratis entrébiljett gjorde att jag ändrade mig. Det var trångt och varmt, det blev ett kort men lyckat besök.
Köpte ett fint viscose-trikå tyg. Mönstret är från Ottobre 2/08, och när middan var klar kom jag klädd i en sprillans ny tunika. 3 påsar pärlor a´5:- styck är också i min ägo.
Om halsen hänger en stickmakör i silver jag köpt av Högform på Grötö.

tisdag 22 februari 2011

Valkade vävar och ekologiskt garn


Har städat i mina förråd. Har hittat lite gamla fornfynd av skilda slag. 2005 satte jag upp en ylleväv och vävde med ryagarn. Hälften av tyget valkade jag och sydde 2 kuddar . Nu har jag hittat resten, och har kört det i tvättmaskinen. Ska det bli väskor eller mer kuddar?
Min gamla kamera börja ge sig tycker jag. Svårt fånga färgerna på mina nya garn.
Har tappat bort min virkade svarta mössa i Eskimågarn. Åkte idag för att köpa nytt mössmaterial. Butiken hade inte Dropsgarn, så istället för att köpa svart garn kom jag hem med tegelrött ekologiskt Semillagarn. Ett hg Noro ska bli fina pulsvärmare. Har tidigare stickat med Noro silk, detta garn är dock 100% ylle.

lördag 12 februari 2011

Man bör ha en ullväska


Bästa väskan till februarilovet-en ullväska. 1. Sticka en stor väska, sticka ett axelband och sy fast i väskan. 2. Låt väska gå med i nästa 60-tvätt du kör i tvättmaskinen. 3. Mät väskan, som nu krympt och sy ett foder. Som stängning i min väska har jag fäst ett magnetlås.

Nu måste jag ju göra ett mobilfodral i matchande färg/garn.


tisdag 8 februari 2011

En duk=2 påsar

En liten duk köpt billigt på loppis blir mer använd som två små påsar.
Mönstret inspirerat av Sergels Torg månne?