tisdag 25 januari 2011

Barn i keramik


Två saker från barndomshemmet. Den vita flickan minns jag när mamma köpte. Vi var i Danmark och besökte en av de kända porslinsfabrikerna där. Den svarta pojken minns jag att min pappa inte ville kännas vid när vi hittade den långt in i garderoben. Men framme har den nog stått någon gång, man ser tydligt hur gossen har blivit lagad på flera ställe.
Vit & Svart - Lek & Tvång 60tal & 40tal

tisdag 18 januari 2011

Pastellfest i MumindalenVi ärvde ett muminpåslakan för många år sedan. Fin kvalité och ett fint mönster från ett kalas i Mumindalen. Men i höstas kom mössen in tidigt på sommartorpet, och de elakingarna gillade också vårat fina påslakan. De tuggade sönder delar av tyget. Jag kunde bara inte slänga tyget, utan klippte bort det trasiga och har nu sytt två fodrade väskor av det som fanns kvar. Ja, tyget är tvättat!

torsdag 13 januari 2011

Tjugondaknut

När jag var liten klippte min pappa alltid ner julgranen med en sekatör. Jag tyckte det var så TRÅKIGT. Nu är jag gammal och praktisk och i helgen gjorde jag precis som pappa Bertil alltid gjorde... Så himla praktiskt, kvar blev en pinne och en papperspåse med barr. Min bror hade gjort likadant visade det sig. Det är olika saker man får med i arv minsann !