tisdag 23 november 2010

Dubbeltovat

Jag virkade mina tofflor i ett Highlander yllegarn. Sedan tovade jag dem i maskinen och efter det blev det lite nåltovning. När jag ser mönstret kommer jag att tänka på en klänning min mamma hade på sextiotalet, olivmönster.

söndag 21 november 2010

Level 2 mössa


En suddig bild på en snygg mössa. Stickfrossa
bjuder på sitt egna komponerade möss-mönster Level 2, och jag tog tacksamt emot. Jag stickade min mössa i ett lila Fritidsgarn som jag hittat i nån reakorg nångång. Kul stickning- me like ;)

tisdag 16 november 2010

Återbruk


Ett slags återbruk har jag ägnat mig åt idag. Sytt påsar och fodral av stuvar jag har i mitt förråd. De minsta påsarna blev 5 x 7 cm. De största rymmer sladdar till kameror och mobiler

Fodral till GPS
Och som avslutning några armband.

tisdag 2 november 2010

Skolmässa

Har idag varit på Mötesplats skola i Svenska Mässan Göteborg. Inte lika mycket tyg och garner som på symässan jag var på i helgen... Efter intressanta seminarium hittade jag en workshop som Creativ Company hade, där man fick göra sig ett armband. Så fiffigt och enkelt! Mät ut längden till färdigt armband och klipp till snöre/band/rem dubbelt så långt. Vik det dubbelt och gör en knut: det blir öppningen. Trä nu på pärlor, blanda på enkel tråd och genom båda.Vid färdig längd gör en knut, trä genom startöglan. Klar. Jag trädde på 2 träkulor som ett extra hänge.