onsdag 30 juni 2010

100 kronor- 50% = 50 spänn!

Jag var inte ensam idag när Partilles stora second hand- Östhjälpen hade 50 % på allting!

Handlade för 50 kronor, bra va? Bäst var en fin stor duk med vackert mönster. Med i kassen hem kom även ett par handdukar, ett urtvättat bäckåbölja-påslakan (funkar så bra att ha som filt på stranden), ballonger som det står 1999 på och så nån bok, tidningar och ett broderi.


Annars syr jag idag. Var på tygrea igår i värmen och åkte glad hem med en packe tyg och lånat mönster. Snart är första tunikan klar- återkommer med bilder.måndag 28 juni 2010

Sundborn

Förra veckan besökte jag Carl Larssongården i Sundborn. Mitt enda fotografi därifrån är på dessa fina grisar. De satt i en trädgård och han som gjort dem var hemma och klippte gräset, det var ok att fota.

Inne i familjen Larssons hem var det fotoförbud. Jag blev helt knockad av Karin Larssons konst. Vilka textilier-Wow!! Väldigt moderna vävar och broderier, en del med politiska budskap (Det blod som spilldes under kriget).

Jag ska till biblioteket och se om jag inte hittar någon bok så jag kan läsa mer om Karins konst. Till min glädje läste jag att Borås textilmuseum kommer ha en utställning till hösten med hennes textilier. Dit ska jag.

torsdag 24 juni 2010

Midsommarblomster

Har redan firat midsommar.... I måndags var det årets ljusaste dygn och jag var i Svärdsjö i Dalarna. När vi vandrade ner till sjön plockade jag en blomma av varje sort jag såg. Vilken bukett- det blev 19 stycken olika sorters blommor. Lika många som myggbetten vi fick i rumpan när vi kissade bakom knuten på kvällskvisten!


Helt normalt är det att virka vantar på tåget i försommartid, eller hur!? Hittade 3 nystan Eskimå på Karma Garn i Linnéstaden till ett bra pris. Framförallt är färgen helt underbar.

Har tovat till dem lite och provsmakat på gräslöken som ska ätas imorgon- Midsommarafton II

Trevlig Helg alla glada!


onsdag 16 juni 2010

De svenska jordgubbarna är här

Har virkat två stycken jordgubbar.
Nummer ett får bli till en nyckelring och den andra fick bli ett sommarsmycke på min väska.


söndag 6 juni 2010

Fem år senare......är mitt broderi monterat. Jag har fem universitetspoäng i broderi, inte illa va! Detta alfabetsbroderi i olika material och tekniker broderade jag för fem år sedan. Nu har jag gjort en ram och en baksida. Var det på tiden?

Alfabet-Blommor- Choklad-Elvisp-Förbjudet att parkera- Glass-Iskristaller-Jordgubbar-Kaffekopp


Choklad - Diskborste - Glass - Hjärta

Vinflaska - saX - Yllevante -Årsringar- Ägg - Ö


Kaffekopp - L - Osthyvel - Päron - Svensk ull - Tvättlina
Morötter - Näbbgädda i Nät - Q - Rutor och Ränder - U-Båt - Vinflaska


tisdag 1 juni 2010

Nu kommer sommaren

Batteriet på min kamera krånglar så jag kan inte fota. I väntan på bättre tider visar jag här en bild från förra sommaren. Jag bad sonen hänga upp duken på tork. Han tog sin uppgift på allvar...