onsdag 31 mars 2010

Har du ägg hemma till påsk?







Nu har vi ägg till påsk. Virkade efter mönster från boken Amigurumi World- Seriously cute crochet av Ana Paula Rimoli


måndag 29 mars 2010

Hem från Grötö

Garn- det var kring det hela helgen rörde sig i alla olika former. Kom hem helt slut och mycket mycket nöjd och glad. Hela huvvet surrar av intryck- vilket arrangemang det var! Vart man tittade möttes man av leenden och alla var så vänliga och genomsnälla, det var så fint! Tack alla! Garnhärvorna på bilden är framlagda av Brandon Mabley inför hans workshop. Där var inte jag, jag var på rondellvirkning hos PetraO. Vi fick lära oss att virka rondeller och jag hann påbörja ett halsband. Det var så kul! Passade på att få lite fototips också för jag vill göra allt som Petra kan!!








På kvällarna var det goda middagar och kul tävlingar. Jag vann garn och hade turen att sitta med rätt människor vid knittquizen- Vårt lag vann haha! Och vilka fina priser- ett ekologiskt bomullsgarnkit från Nysta, med mönster på virkade kakor, mums.



På lördagkvällen var det knittbattle. Vi satt vid ett glatt gäng från Skåne som övertalade Ewa och mig att delta. Vilken tur- det var ju en jättekul tävling där alla gav järnet. Reglerna; lägg upp 20 maskor och sticka rätstickning i 5 minuter. Fantastisk tävling där det visade sig att alla deltagarna vann fina priser. Kolla vad jag vann! Wow- handgjorda silverörhänge från Högform. Kan det bli bättre? Hela helgen återkom vi till att prisa arrangörerna- Vilket jobb och vilken logistik, vi bockar och tackar.





tisdag 23 mars 2010

Sticka till Grötö

Här en bild på Petra och Sofia - två av alla de galna garntanter som kommer att samlas på Grötö i helgen! Jag ska också dit-Yippie En hel helg full av garn-stickning och goda vänner. Ingen mat ska lagas-bara ätas! Förra året var jag ute över dan, nu blir det hela helgen. Längtar.

lördag 20 mars 2010

Vårdagjämning

Nosferatu har kommit ut ur sin mörka stuga och hälsar nu Vårdagjämningen välkommen.


Virkad efter mönster ur boken Virka läskigt söta figurer av Christen Haden.

tisdag 9 mars 2010

En till och mer OS...

Det blev en mössa till kan man tänka! Det gick åt ca 3 nystan Silke Alpacka från Drops i en fin chokladbrun färg. Resår stickad med nr 5 och halvpatenten med nr 6

Fick en idé när jag läste på Skapa och Inredas blogg. Av bomullsgarner virkade jag raskt ett mobilfodral till sonen.

tisdag 2 mars 2010

Mössa & Basker

Förra veckan kom min granne ut i en sån fin mössa. Hon var snäll att låna ut mönstret, och nu har jag gjort en egen. Jag har stickat min i ett baby-alpackagarn. Man stickar resåren med st 5 och resten i halvpatent med stickor 8. Bra modell men den blev lite väl gles i maskorna = blåser in om man inte fodrar. Är nyfiken på den i annat garn och mindre stickor.

Denna gröna basker var förra vintern en resårstickad mössa. Men den var för stor och blev då så tung att den åkte ner i ansiktet. Nu är den omvandlad till en basker. Garn Karisma & Drops Alpacka.


Släkten är bäst!

Vill bara stolt gratulera min systerdotter Stina

som fått Elle Interiörs designpris. Kolla snygga serveringsvagnen Karla!