söndag 31 januari 2010

Velvet Bilberry

Att sticka Diamondsjalen i ett melerat garn blev inte bra. Nu börjar jag om med ett annat underbart Colinette garn; Jitterbug Velvet Bilberry. Mustig vacker färg.
Mustig blir inte bilden i blixtsken, men nästan så här ser det ut. Inte mycket ljus idag.

Det som stickades på sjal nummer ett är upprepat och blir en vanlig trekantssjal med ökningar i mitten vartannat varv. Men jag har stickat med nr 4, det blir lite tätt. Kanske blir det ett projekt för sportlovet att återigen repa upp och sticka om med större nummer på stickorna. Vi får se.
Nu är det söndag och än är det ett par timmar kvar på Annas fina auktion på handspunnet pärlgarn. Alla pengarna går till Läkare utan gränsers viktiga arbete i Haiti.


tisdag 26 januari 2010

Diamond sjal

Att starta en spetsstickning efter engelskt mönster när man är sjuk i feber och förkylning är kanske inte så smart...?! Men jag klarade mig ända till row 19, och jag lyckades på egen hand lösa denna hemliga kod;

(sl2kwise-k1-p2sso). Min översättning (lyft 2 maskor som om du skulle sticka dem rät-sticka en rätmaska- lyft tillbaka de 2 ostickade maskorna över den stickade rätmaskan) Puh, det är enklare med förkortningar!
För att citera Kjell Bergqvist på Guldbaggegalan -Jag vill tacka mig själv för jag är så bra. Hahaha. Men sedan måste jag tacka PetraO
som blev min livlina resten av row 19. Tack Petra för hjälpen! Av henne lärde jag mig att dra igenom en tråd gm maskorna vid varv 19. Ni vet alla hur svårt det är att repa upp spetsstickning, den tråden blir en bra livlina helt enkelt! Det är många maskor att räkna och hålla reda på, lätt att det blir fel-särskilt om TVn är på. När jag ser min stickning växa fram
i Colinettes Jitterbug tycker jag den blir rätt rörig. Det blir inget bra resultat att sticka mönster med ett vackert färgmelerat garn tyvärr. Ska kolla vad som finns i enfärgat tror jag.

För att underlätta stickningen har jag klippt och klistrat i mitt mönster. När man stickat de första 20 varven repeterar man v 11-20. De har jag förstorat upp och satt rejält radavstånd emellan, så det blir enklare för ögat att följa.


Bredvid mönstret på min Diamondsjal ligger ett par gosiga pulsvärmare. Syns inte så bra, de är syndigt svarta stickade med st 5 i Drops Silke Alpacka

Lägg upp 24 m och fördela på 3 strumpstickor
Sticka 3r- 1 a, i 30 varv
Dubbla sedan de a maskorna; 3r -2 a
Sticka 15 varv till och maska av
Virka fasta m runt kanten och avsluta med en
uddkant. Jag virkade 1fm, 1 fm-3st-1 fm, 1fm jämt fördelade runt.

lördag 23 januari 2010

Fingervantar

Nu har jag fäst trådarna på mina virkade fingervantar. De är virkade i garnet Fabel på frihand, inget mönster finns.

Tog en liten lördagsutflykt till Olskrokstorget i Göteborg. Där i krokarna finns Tummelisas garnbutik. Roligt att se den vackra skyltningen, det vimlade av vackra skapelser som PetraO stickat och virkat. Det var inga problem att bli inspirerad där ska jag säga! I kassen lades snabbt ett jitterbugg-garn i vackra färger-mmmmHar drabbats av en kronisk muskelinflammation i ena armen. Får inte bära och belasta armen.
När jag sitter rätt går det bra att virka och sticka en stund. Hittade idag en receptfri värktablett.
Vilken tur för mig, man ska ta en näve i taget ;)


lördag 9 januari 2010

Frysta såpbubblor


Idag har vi skapat vacker skir konst. När det är så här kallt är det spännande att blåsa såpbubblor- de fryser mot den kalla snön. Bubblorna som fastnade på vår islykta igårkväll satt kvar över natten. Har du såpbubblor hemma- gå genast ut och prova!!

fredag 8 januari 2010

Tony Irvings sjal


Ikväll börjar ju Let´s dance och då är det ju passande att virka Tonys Irvings sjal eller hur? Jag fick mönstret när jag köpte ett sockgarn på mässan i Kviberg här i Göteborg i höstas. Nu blev det inga sockar utan en sjal istället. Mönstret finns HÄR här om du
också blir virksugen.

Det är kallt ute och snön är vacker. Vi har köpt nya täcken och de utslitna duntäcken ligger nu och värmer altandörrarna i huset.