måndag 27 oktober 2008

Redovisning av sockar

Mina sockar i Socktoberfestivalen är klara! Den vackra gröna färgen kommer inte till sin rätt i blixtens sken... Garnet har jag själv färgat och nu skimrar mina 2½ stickor i grönt.
I söndags när regnet forsade ner och gångvägen några 100 meter bort spolades bort av vattnet kom kusin L till oss. En perfekt dag för PYSSEL! Ser ni hur härligt vi hade det!
Papper, pärlor, ull, böcker, stämplar mm


Här tillverkas pulsvärmare. Grunden är en gammal
ylletröja som nu fått nytt liv och efter pärlning
virkar L en snygg kant.



tisdag 21 oktober 2008

Tofflor är väl också sockar?!



Det är ju månaden för att sticka sockor. Under tiden
mina socktobersockar växer fram har jag gjort ett par tofflor.






Jag stickade efter ett mönster från Garnstudio . Tofflorna stickas mega -stora för att sedan tovas i tvättmaskinen. Jag stickade st 38/39, mina fötter är nästan lika breda som Kajsa Ankas. Tofflorna är inte för små efter tvätt! (skrev tvärtom först, jag menar alltså att storlekarna är stora!)
Nästa gång ska jag göra mönstret lite annorlunda.
De var lätta att sticka och det är spännande när man inte riktigt vet hur slutresultatet ska bli.



söndag 19 oktober 2008

Pappers-skärare och papper



Hur har jag kunnat leva ända till nu utan en pappers-skärare? Nu har jag en , det är en underbar leksak.
Var på Mölndals museum i lördags. Där visas just nu en rolig pappersutställning. Här några fina prover, kan det vara 40-tal?
Jag var där med goda vänner. Vi hade med eget fika som vi åt ute efter en promenad runt i de fina omgivningarna av Mölndals Kråka. Härligt!
Ett litet presentkit överlämnades till en jubilar i fredags. Kasse, liten påse samt näsduksfodral i ett grovt bomullstyg.


tisdag 14 oktober 2008

Jag älskar hösten!

Vilka lyckofärger på rönnen!

När kylan kommer är jag beredd! En av mina elever har svårt att komma ihåg mitt namn. Förra veckan kallade han mig Ullevi södra (en spårvagnshållplats i Göteborg) Det kan man kalla Göteborgshumor...



En socka klar, på väg med tvåan. Det finns ett utryck- SSS; Second Sock Syndrom. Den första sockan är mycket roligare att sticka än socka två. Varför? Tur man inte är en hund så man måste sticka fyra...



Garnet har jag färgat själv för några år sedan.






Ska göra textiltryck i slöjden, ville så gärna prova spökschablonen-Buuu





tisdag 7 oktober 2008

Socktoberfesten är igång





PetraO har tagit initiativet till en Socktoberfest! Det är ingen tvekan om att det börjar bli kallt på golvet här hemma, kort sagt; jag behöver värmas. Dags att sticka sockor igen! Jag har ännu inte gått igång på alla engelska mönster på sockar. Nej, jag känner mig som Ferdinand- jag är så nöjd om jag bara får sitta i mitt soffhörn och njuta av att få sticka ett enkelt och välbekant mönster... Lat och bekväm och rädd för utmaningar?! ;)Jag har börjat blocka min halsduk, den är så lång att liggunderlaget inte räcker till. Igår var barnen lediga- studiedag. När jag kom hem hade det blivit en parkeringsplats på halsduken. L ser möjligheter till bilkörning överallt

söndag 5 oktober 2008

Hemma hos...

Det gick inte att vänta längre, idag var dagen då det var dags att frosta av frysen.

Vår beskyddarinna, min idol Muminmamman. Idag fick hon besök av en bananfluga...

Konst av L. 8 år. Först ritade han en bilmatta på ett stort papper, sedan fick pressarfoten ut och provköra vägarna och parkera. Visst blev det fint!?


Blommor. Rosa är inte min älsklingsfärg , men inför en
egenhändigt odlad aster faller jag pladask.