onsdag 25 juni 2008

Sommarlotteri

Idag vann jag Sillens lotteri och snart har jag en varvhejjare. Jättekul! Många bloggar har haft lotterier och nu hänger jag också på! Hos mig kan du vinna en stadig kasse att ha med till mataffären. Inga plastkassar här inte! Tyget är en gammal duk, jag har sparat en handsydd fåll inuti. Inköpslista ingår. Som käck assesscoar kommer det med en liten tygpåse lagom för en stickning...?! För att vara med i lotteriet lämnar du en kommentar senast torsdag! Dragning blir det alltså 3 juli. Lycka till!


måndag 23 juni 2008

Killevippen

This is not a plastic bag

Hurra, det är sant. Jag har sommarlov! Har jobbat min första termin som lärare och nu ska här njutas! Idag har jag letat mig fram till symaskinen. Har sytt lite små stickpåsar och en kasse. Tyget på bilden kommer från IKEA.
Roligt med ull
Enkelt och roligt projekt är att tova armband. Jag tovade direkt på armen så de inte gick att ta av. När det var dags fick jag ta fram saxen.

Lite väderrapport kan vi väl hinna med också!? Igår kväll drog åskan fram över vårt hus. Halv elva tömde jag vår vattenmätare. Strax efter öppnade sig himmlen och det regnade 11 mm på en halvtimme. Det tyckte jag var mycket!

onsdag 11 juni 2008

Vi ska sy och vi ska sticka...

..så sjöng mössen hos Askungen. På vårt gamla soldattorp har mössen i stället gjort ett äkta råttbo i vår gula matta.... Det var ingen trevlig upptäckt kan jag berätta.
Som extra material till sitt bo har mössen gnagt av fransarna på en trasmatta jag vävt. Den låg i en annan del av rummet, så hej vad de har jobbat och sprungit runt under vintern. Oinbjudna hyresgäster!
En av våra gamla fina filtar har det också tuggats loss på-skitmöss

Men här får jag väl andå tacka för hjälpen?! Min lilla badrock behövdes hottas upp tyckte mössen, och fixade lite käcka lufthål..Vad tycks? Blir det succé på stranden?


Nu till lite roligare saker. Det är alltid kul och spännande att komma till vårt sommartorp efter den långa vintern, det är många saker man har där som man hinner glömma bort att man har. Denna fina engelska bricka te.x.
Denna påspåse har jag sytt i linne och sedan sytt texten med symaskin.
Mycket praktisk. Här hemma har jag en som det står Små påsar på.